almanyada yeni göc yasasi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-14-2008 (10:05)   Son Mesaj: 02-27-2010 (22:04)    Cevap: 4    Gösterim: 5013  

Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü
  • 2 gönderen eserkarafirtina
  • 1 gönderen ASMAN
  • 1 gönderen ASMAN

    01-14-2008

    almanyada yeni göc yasasi

    Almanya'da Cumhurbaşkanı Köhler'in imzasına sunulan Göç Yasası'na sert tepki gösteren Frankfurt Goethe Üniversitesi öğrencileri, "Uyum Zirvesi'ni boykot eden Türk dernekleri haklı" dediler. Türk öğrenciler, yasanın insan hakları ve demokrasiyle bağdaşmadığını söylediler.


    Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktora yapan ve aynı zamanda Türk Akademisyenler Birliği'nin basın sözcüsü Rasim Işık (32), Göç Yasası'nın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

    Işık, "Böyle yasa olmaz. Alman hükümeti, insan haklarını, demokrasiyi ve uyumu bahane ederek Türklere karşı bir yasa çıkarıyor. Bir Japon ya da Amerikalı eşini Almanya'ya getirirken biz Almanca öğrenmeden getiremeyeceğiz. Bu açıkça ırkçılıktır. Alman hükümeti Uyum Zirvesi'ni boykot eden Türk derneklerinin değişiklik isteklerini ültimatom olarak kabul etmemeli. Bu yasadan genelde İslam ülkeleri etkileniyor. Olaya bu yönden bakar ve derinine inersek, iş uygarlıklar savaşına kadar gider" dedi.

    Aynı fakültede Uluslararası İlişkiler üzerine master öğrenimine devam eden Mahmut Çilek de (28), "Almanlar, Türkleri eleştirdikleri konularda daha dikkatli olmalıdırlar. Madem bizden daha uygar ve insan haklarına daha saygılılar, o zaman gereğini yapsınlar. Bundan sonra Almanya'daki Türkler bu işin peşini bırakmayarak demokratik yollardan bu yasanın iptali için gerekeni yapmalı ve diyalog kanallarını da açık tutmalıdır" diye konuştu.
    Yasayla ilgili olarak Hukuk Fakültesi öğrencileri Aytün Güleç (21) ve Damla Değirmenci (20), buraya gelen Türklerin Almanca'yı öğrenmelerinin şart olduğunu, fakat bunun bu şekilde yapılmasının yanlış olduğuna değindiler.

    ASMAN bunu beğendi.



    almanyada yeni göc yasasi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-14-2009, 16:49

    --->: almanyada yeni göc yasasi


    yaa gercekten cok sacma bir yasa gercekten ırkcılık,ayrımcılık yapılıyor burda sonucta hepimiz bir insanız bunlar yapılmamalı kimse ozaman sevdiginin yanında olmadıktan sonra ne önemi varki. arkadasım seni teprik ediyorum konuşman harika böyle devam et arkadasım... ROTASIZ KAPTANDA SAYGILAR....
    yabanGülü ve ASMAN bunu beğendiler.

      Permalink - Mesaj no 2  02-21-2010, 00:52

    --->: almanyada yeni göc yasasi


    bende cok tesekkür ediyorum saygilarimla
    yabanGülü bunu beğendi.

      Permalink - Mesaj no 3  02-21-2010, 00:57

    --->: almanyada yeni göc yasasi


    tesekkürler saygilarimla bu yasaya karsiyim yanlis yapiyorlar insanlari yasalarla birrine düsman etmesinler her milete nasil davraniyorlarsa bizede öyle davransinlar .............
    yabanGülü bunu beğendi.

      Permalink - Mesaj no 4  02-27-2010, 22:04

    --->: almanyada yeni göc yasasi


    aslinda birazda bizlerin akli basina gelmesi icin böyle yasalara gerek vardir, olamazmi????

    ben öncelikle almanca zorumlulugu yasasini onayliyorum, ama diger ne bileyim vatandaslik sinavini yada abartilmis yasayi tabiki onaylamiyorum.

    söyle düsünün bundan 40 sene önce avrupaya gelmis bir milletiz degilmi. dedelerimiz burdaymis sonra babalarimiz gelmis. ve dönüp bakin nekadar cok ilerleme var bizde. hadi diyelim ozamanlar imkanlar yoktu millet almanca ögrenemedi,ya simdi. okadar cokkk olanak varken simdi niye okuyan gencligimiz yok simdi niye hala cogunlukla diyalog sorunlari yasiyoruz ve kendi hakkini savunabilen insanimiz yok. (tabiki istisnalar vardir).

    ben kendi cevrem icin konusuyorum. bence bu almanca zorumlulugunun gelmesi iyi oldu, cünkü biraz daha insanlar bilinclenir ve söyle düsünür. biz buraya geldiysek eger biraz caba gösterip en azindan dillerini ögrenelim. baskasi icin degil kendimiz icin en önemli sey dildir.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü