Alman Arkadaşının Tabutla Gömüldüğünü Gördü, Avrupa'ya Tabut İhraç Etmeye Başladı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-31-2008 (23:10)   Son Mesaj: 03-31-2008 (23:10)    Cevap: 0    Gösterim: 2303  

    03-31-2008

    Alman Arkadaşının Tabutla Gömüldüğünü Gördü, Avrupa'ya Tabut İhraç Etmeye Başladı

    Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren GSG firmasının sahibi Ali Güleç, 2001 yılında cenaze törenine katıldığı bir Alman'ın tabutla gömüldüğünü görünce Avrupa'ya tabut ihraç etmeye başladı.
    Yılda 80 bin tabut üretip ihraç eden GSG firmasının alıcıları arasında Hollanda, Fransa ve Almanya bulunuyor. 2009'da İngiltere, Belçika ve ABD'ye de tabut ihracatına başlayacak olan firma 9-10 milyon Euro arasında gelir hedefliyor.


    Kampus alanı içinde düzenlenen 1. Akdeniz Üniversitesi ve İş Dünyası Sinerji Zirvesi'ne katılan firmalar üretimlerini öğrencilere sunuyor. Şenlik alanında ayrılan yerde ürettiği tabutların tanıtımını yapan Ali Güleç, 2001'de cenazesine katıldığı Alman arkadaşının tabutla gömüldüğünü görünce, bu ülkedeki tabutları mezarları incelemeye başlamış. O gün katıldığı cenaze töreninin kendisine yeni bir iş dalı için ilham verdiğini anlatan Güleç, "Araştırma yaptıktan sonra gördüm ki bu alanda iyi bir piyasa var. Haç altında yaşayan gayrimüslimler tabutla gömülüyor. Ben de tabut üretip satma fikri gelişti" dedi.

    Fabrikasını 6 yıl önce Konya'dan Antalya'ya taşıyan Güleç, OSB'de 10 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyor. 100 kişinin çalıştığı GSG Gürtaş Ahşap Mobilya firmasının yıllık üretimi 80 bin tabut. 130 ile bin 500 Euro arasında değişen fiyatlarla satılan tabutların Avrupa'daki alıcıları Hollanda, Fransa ve Almanya. 2009'dan itibaren İngiltere, Belçika ve ABD'ye de tabut ihraç etmeye hazırlandıkları bilgisini veren Ali Güleç, "9-10 milyon Euro'luk ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

    Afrika ülkeleri ile Malezya'dan temin edilen egzotik malzemelerle üretilen tabutların içi bırakılmıyor. İçinde tülden yastığa kadar her türlü konfora sahip olarak üretilen tabutların modelleri ihraç edilen ülkeden ülkeye değişiyor.




    Alman Arkadaşının Tabutla Gömüldüğünü Gördü, Avrupa'ya Tabut İhraç Etmeye Başladı Yorumları