Avusturya'da aile içi şiddette artış   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-12-2008 (22:50)   Son Mesaj: 01-12-2008 (22:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1646  

    01-12-2008

    Avusturya'da aile içi şiddette artış

    Avusturya'da 2007 yılının on ayında dokuz bebeğin anne ya da babası tarafından maruz kaldığı şiddet nedeniyle öldüğü açıklandı.


    Sadece başkent Viyana'da 2006 yılı içerisinde Viyana Gençlik ve Çocuk Esirgeme Kurumlarına 10 binden fazla şikayet iletiliyor. Buna göre çocuklara uygulanan şiddet bir önceki seneye göre yüzde 13 artış gösteriyor.

    Avusturya'da 2007 yılının on ayında dokuz bebeğin anne ya da babası tarafından maruz kaldığı şiddet nedeniyle öldüğü açıklandı.


    Sadece başkent Viyana'da 2006 yılı içerisinde Viyana Gençlik ve Çocuk Esirgeme Kurumlarına 10 binden fazla şikayet iletiliyor. Buna göre çocuklara uygulanan şiddet bir önceki seneye göre yüzde 13 artış gösteriyor. 2003 yılından bu yana esirgeme kurumlarında kayıtlı olarak bulunan çocuklara karşı işlenmiş şiddet eylemleri göz önüne alındığında bu oran yüzde yüze varıyor. Avusturya'nın kimsesiz ve şiddete maruz kalan çocukların bakıldığı bakım köyleri olan SOS-Kinderdorf'ların başkanı Wilfried Vyslozil siyasi partileri eleştirdi. Çocuk sözcüleri bile bulundurmayan partilerin çocuk korumasına pek önem vermediğini söyleyen Vyslozil "Avusturya'da 30 bin çocuk kötü durumlarda yetişiyor ve aile içi şiddete maruz kalıyor. Fakirlik içinde yaşayan çocukların sayısı ise 113 bini bulmuş durumda. Bu konular pek dikkate alınmıyor" diyerek siyasi partilere sert tepki gösterdi. Aile içi şiddete karşı cezai yaptırım yoluna giden hükümet para cezalarının artırılmasını planlıyor. Viyana'da çocuk avukatlığı yapan Monika Pinterits, Çocuk Esirgeme Kurumları'ndaki personel sayısının artırılarak çocuk doktorları ile esirgeme kurumları arasındaki iletişimin daha da artırılmasını talep ediyor.

    zamanavusturya.at




    Avusturya'da aile içi şiddette artış Yorumları