'Kota Gereği Seçilen Milletvekili Değiliz'   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-06-2008 (11:11)   Son Mesaj: 02-06-2008 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1221  

    02-06-2008

    'Kota Gereği Seçilen Milletvekili Değiliz'

    Parlamentoda eksik olan şey, Viyana Eyalet Meclisi’nde gerçekleşti: Göçmen kökenli politikacılar partileri temsil ediyor.

    FPÖ haricinde belediye meclisindeki bütün grupların yabancı kökenli bir adayı var. ÖVP’nin adayı Kırşehir doğumlu, akademisyen Şirvan Ekici. Nurten Yılmaz (SPÖ) ve Alev Korun (Yeşiller) gibi Ekici de Türkiye’de doğmuş. Yılmaz Kurier gazetesine, ‘’Partiler yavaş yavaş uzun zamandan beri önemli bir seçmen potansiyalini dikkate almadıklarının farkına varıyor’’ diyor. Yılmaz kendisini ‘’kota gereği seçilen yabancı’’ olarak hissetmediğini’’ söylüyor ve ‘’17 yaşımdan beri siyasi alanda faaliyet gösteriyorum. Hangi ülkede olursam olayım, aynı şeyi yapardım. Biz kota gereği seçilen milletvekillerinden değiliz’’ diyor.

    Yılmaz göçmenlerin yavaş yavaş politikaya katılmalarının pragmatik bir nedene dayandığını düşünüyor. ‘’Yabancı işçiler gibi yabancı bir ülkeye geldiğinde, önce varlığını koruyabilmek için mücadele etmek zorunda kalırsın. Ancak iş, ev, ya da çocukların eğitimi gibi şeyler düzene girdikten sonra ülkenin politikasına katkıda bulunmayı düşünürsün’’ diyor.

    Viyana Parti Başkanlığına Yunanlı Maria Vassilakou’yu getiren Yeşiller partisinin Türk kökenli adayı olan Alev Korun ise insan haklarına ağırlık veriyor. Korun Viyanalı göçmenler arasında bir eğilim keşfetmiş:’’İkinci kuşak siyasi açıdan daha aktif, oy kullanıyor ve birinci kuşağı da siyasete katılmaya teşvik ediyor’’ diyor.




    'Kota Gereği Seçilen Milletvekili Değiliz' Yorumları