Fransa: Müslüman mezarligina saldiri...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-17-2008 (18:10)   Son Mesaj: 12-17-2008 (18:10)    Cevap: 0    Gösterim: 940  

    12-17-2008

    Fransa: Müslüman mezarligina saldiri...

    Fransa'nın Lille kentindeki bir askeri mezarlıkta, Müslümanlara ait mezar taşları saldırıya uğradı.

    Yaklaşık 500 mezar taşının üzerinin çizilerek veya karalanarak tahrip edildiği bildirildi. Fransa adına savaşan Müslümanlara ait mezarlık, daha önce de iki kez kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğramıştı. 18 Nisan 2007'deki saldırıda 52, bu yıl 6 Nisanda yapılan saldırıda da 148 mezar taşı tahrip edilmişti. Müslüman askerlerin mezarlarına yapılan saldırılar Fransa'da büyük tepki uyandırırken, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, saldırının faillerinin mutlaka yakalanarak yargıya teslim edileceği sözünü vermişti.
    1925 yılında kurulan mezarlıkta, Birinci Dünya Savaşında ölen yaklaşık 40 bin askerin mezarı bulunuyor. Savaşta hayatını kaybeden Müslüman Fransız askerler için ayrılan bölümde ise 576 mezar bulunuyor.

    SARKOZY: İĞRENÇ IRKÇI SALDIRI

    Öte yandan yaklaşık 500 mezar taşının üzerinin çizilerek veya karalanarak tahrip edilmesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, saldırıyı ''büyük bir nefretle'' kınadığını bildirdi.
    Fransa'daki Müslüman toplumunun acısını paylaştığını ifade eden Sarkozy, bu saldırıyla Birinci Dünya Savaşında hayatını kaybeden bütün askerlerin anısının da incindiğini kaydetti.
    Saldırıyla ilgili soruşturmanın sonucundan kendisinin de haberdar edilmesi emrini verdiğini belirten Sarkozy, sorumlularının yakalanıp yargıya teslim edilmesi ve gerekli en ağır cezayı alması için bütün çabanın gösterileceği sözünü verdi.
    Fransız radyosu, üzeri çizilerek karalanan mezar taşlarından birine Müslüman kökenli Adalet Bakanı Rachida Dati'nin isminin yazıldığı duyurdu.
    Bu arada, Fransa'daki İslam Konseyi de yaptığı açıklamayla saldırıyı sert bir biçimde kınadı.




    Fransa: Müslüman mezarligina saldiri... Yorumları