Türk Yapımı GPS Sistemi Avusturya'da   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-17-2008 (17:58)   Son Mesaj: 12-17-2008 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1913  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    12-17-2008

    Türk Yapımı GPS Sistemi Avusturya'da

    Global Tracking, Türkiye’nin mobil sistem teknolojisi üzerine başarılı çalışmalar yürüten Avento ile yapmış olduğu işbirliği ile Avrupa’da araç takip ve mobil veri sistemleri pazarına iddialı bir giriş yaptı. Hilton Oteli’nde yapılan basın toplantısında şirketin tanıtımı ve hedefleri anlatıldı.


    Toplantıya Türkiye’den katılan Arvento Mobil Sistemleri Genel Müdürü Özer Hıncal, Türkiye’de ürettikleri teknolojiyi artık dışarıya götürdüklerini ifade ederken Arvento teknolojisini ve markasını dünyaya yaymayı hedeflediklerini ifade etti.

    Türk Yapımı GPS Sistemi Avusturya'da

    Tamamen Türk yapımı olan cihaz yüzde 54'lük payla Türkiye'de kendi pazarının lideri durumunda. Yaklaşık 50 bin araçta kullanılan cihaz, Moldova, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya ve Romanya'da da müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Cihaz sahip olduğu birçok özelliği ile kullanıcılarının işlerini oldukça kolaylaştırıyor. Şimdi de Global Tracking ve Avento işbirliği ile başta Avusturya ve Almanya olmak üzere Avrupa pazarında yerini alacak olan cihaz benzerlerinden oldukça farklı.

    Arvento tarafından geliştirilen sistem ile GPS uyduları aracılığıyla 7 gün 24 saat sayısal haritalar üzerinde on-line ve geçmişe yönelik olarak araçların izlenebilmesini sağlamaktadır. Araçların hızları, izlemiş oldukları güzergâhları duraklama yaptıkları yerleri ve süreleri haritalar üzerinden izlenebilmekte ve araçların günlük kullanımı hakkında detaylı raporları alınabilmektedir. Gün içinde araç kontağın ilk açıldığı ve son kapandığı yerlerin ve zamanın takibini yapabilen sistem, aracın rölantide çalıştığı yerlerin ve rölanti süresinin takibini yaparak tanımlanan süreler aşıldığında alarm göndererek iş gücü kaybını önler ve iş gücünden kazandırır.

    Sistem sensörleri ve ilave birimleri sayesinde uzaktan araçların sıcaklık seviyelerinin kontrol edilebilmesi aracın kapısı açıldığında veya kapandığında anında bilgi alınabilmesi hangi aracı hangi şoförün kullandığı bilgisi, araçlarla sesli görüşme ve yazılı mesajlaşma yapılabilmesi kaza vb. acil durumlarda uyarı mesajı gönderilmesi gibi özelliklerle de farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunmaktadır.

    Araçların günlük iş akışının takibi gereksiz kullanımların önüne geçerek iş gücünün yanı sıra yakıt kullanımında da ciddi oranlarda tasarruf edilmesini sağlamaktadır. Cihazın 2 yıl garantisi bulunuyor.

    Global Tracking sahibi İsmail Özkan cihazın Avusturya ve Almanya bayiliğini üstlenmiş durumda. Global Tracking, araç takip sistemleri ve mobil teknolojiler alanında Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Arvento Araç Takip ve Mobil Veri Sistemleri ile yapmış olduğu iş ortaklığı anlaşmasıyla Avrupa pazarlarında daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor.

    alptraum bunu beğendi.



    Türk Yapımı GPS Sistemi Avusturya'da Yorumları