"O Ayakkabi Türk mali cikti"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-17-2008 (17:48)   Son Mesaj: 12-17-2008 (17:48)    Cevap: 0    Gösterim: 1137  

    12-17-2008

    "O Ayakkabi Türk mali cikti"

    Bush'a fırlatılan ve teki için bir işadamının 10 milyon dolar önerdiği ayakkabının şaşırtan hikayesi.

    Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi tarafından Bush'a fırlatılan ayakkabının bir Türk ayakkabı üreticisine ait olduğu iddia edildi.

    Ayakkabıların, İstanbul Altınşehir'de 1991 yılından bu yana faaliyet gösteren bir Türk firmasının 2002 yılından bu yana üretmiş olduğu tescilli bir marka olduğu iddia edildi.

    ORTADOĞU'YA TEK MODEL İTHAL EDİLİYOR
    Baydan Ayakkabıcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baydan, ayakkabıları yaklaşık 10 yıldır ürettiklerini, son 5 yıldan bu yana da tek model olmak üzere Ortadoğu'ya ihrac ettiklerini söyledi.

    BİR ÇİFT AYAKKABI 600 GRAM
    Baydan sadece Irak'a yılda 15 bin çift söz konusu modelde ayakkabı ihrac ettiklerini belirtti. Ayakkabının 4 renk olarak üretildiğini ABD Başkanına atılan ayakkabının da kahverengi olduğunu söyleyen Baydan ayakkabının kaba görünse de çiftinin ağırlığının 600 gram olduğunu ve 27 dolar karşılığında ihrac edildiğini belirtti. Olay anında çekilen fotoğraf ve görüntüleri inceleyen firma yetkilileri, eylemi gerçekleştiren Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi'nin ayakkabılarının kendi ürünleri olduğunu açıkladı ve bu konuda bir kuşkularının bulunmadığını belirtti.

    Suud televizyonunun haberine göre ise bir işadamı, Bush'a fırlatılan ayakkabının teki için 10 milyon dolar önerdi.

    Başkan Bush, görevinden ayrılmadan önce Irak ve Afganistan'ı ziyaret etti. Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bush'a bu sırada gazeteci Munzatar el Zeydi ayakkabılarını fırlattı. Gazeteci, Bush'a hakaret ederek, "İşte bu Irak halkının güle güle öpücüğü!" diye de bağırdı.

    Gazeteci, Iraklı güvenlik birimlerine teslim edildi. El Zeydi'nin kardeşi Durgham, kardeşinin kollarını ve kaburgalarını kırdıklarını söyledi. El Zeydi için 7.5 yıl hapis cezası istenebileceği kaydedildi.

    Bu arada ayakkabılarının nerede olduğu da tam olarak bilinmiyor. Iraklı güvenlik birimlerinin, delil olarak ayakkabıya el koydukları sanılıyor.




    "O Ayakkabi Türk mali cikti" Yorumları