"Siz türksünüz sizinle sorunumuz yok" deyip ayirdilar...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-28-2008 (12:55)   Son Mesaj: 11-28-2008 (12:55)    Cevap: 0    Gösterim: 924  

    11-28-2008

    "Siz türksünüz sizinle sorunumuz yok" deyip ayirdilar...

    Eski Maliye Bakanı Ziya Müezzinoğlu, oğlu Seyfi’nin önceki gece "Baba teröristler bizi rehin aldı" telefonuyla sarsıldı.

    Gelini Meltem ile oğlunun 15 kişilik Türk kafilesiyle kimya fuarı için Mumbai’ye gittiğini söyleyen Müezzinoğlu’na göre Trident-Oberoi Oteli baskını şöyle gerçekleşti: "Silahlı bir grup, restorana gelip ateş etmeye başladı. Bazı kişiler kaçtı, bazıları masaların altına saklandı. Bir kaç dakika sonra müşterilerden pasaportlarını isteyen teröristler, Türklere, ’Sizinle bir sorunumuz yok. Yan odaya geçip bekleyin’ dedi. Türklerin telefon etmesine izin verildi."

    Müezzinoğlu, saatler sonra "Baba, kurtarıldık" telefonuyla rahatladı. Ancak Ankaralı bir kadının halen rehin olduğu belirtiliyor. Seyfi Müezzinoğlu, "Gözümüzün önünde 10 kişi öldürüldü, çok sayıda yaralı vardı" dedi. Bu arada ailenin Tarabya Akın Sitesi’ndeki komşuları Zuhal Yaraş, gazetecilere Seyfi Müezzinoğlu’nun annesi Zahide ve kızı Ahu’nun haberi alınca fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını söyledi. Alican Müezzinoğlu da "Anne ve babam ile görüştüm. ’Müslümanız’ deyince farklı davranmışlar" dedi.

    Banyoda saklandı

    İş seyahati nedeniyle Hindistan’ın Mumbai Kenti’nde bulunan 28 yaşındaki avukat Yasemin Erden, Oberoi Oteli’nde odasının banyosuna saklandı. Erden, durumunu ailesine ve SMS’le bildirdi. Dışarıda yaşananları televizyonculardan gelen SMS’lerle öğrenen Yasemin Erden, saatlerce sadece badem ve çikolata yiyerek teröristlerin yakalanmalarını bekledi.




    "Siz türksünüz sizinle sorunumuz yok" deyip ayirdilar... Yorumları