yeni hükümet kuruldu   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-25-2008 (14:34)   Son Mesaj: 11-25-2008 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 1274  

    11-25-2008

    yeni hükümet kuruldu

    Avusturya'da 28 Eylül 2008 Pazar günü yapılan Genel Seçimlerden sonra 2 büyük parti olarak çıkan SPÖ ve ÖVP Partileri nihayet bugün hükümet kurmak üzere anlaştıklarını açıkladılar. SPÖ Başkanı Werner Faymann ile ÖVP Başkanı Josef Pröll bu akşam parlamentoda bir basın açıklaması yaparak yeni hükümeti ve kabinede görev alacak olan yeni bakanları yarın açıklayacaklarını duyurdular. Ancak, yeni hükümette eski Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik'in olmayacağı kesinleşti.

    Avusturya'da yeni kurulan SPÖ/ÖVP Koalisyon Hükümetinde bakanlıkların şu şekilde paylaşıldığı belirtildi. SPÖ: Başbakanlık, Kadın Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal İşler Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Savunma Bakanlığı. ÖVP: Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı. Bu bakanlıklara ise kimlerin getirleceği yarın açıklanacak.




    yeni hükümet kuruldu Yorumları