Almanyada Türk olmak zor....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-25-2008 (14:06)   Son Mesaj: 11-25-2008 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1526  

    11-25-2008

    Almanyada Türk olmak zor....

    Almanya'da göçmenlerin üçte birinin ayrımcılığa maruz kaldığı, bunun en çok yapıldığı yerlerin devlet daireleri, okullar ve iş yerleri olduğu bildirildi.

    Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen 'Eşit Tutulma ve Eşit Muamele' isimli kongrede konuşan Köln Anti Ayrımcılık Bürosu Müdürü Banu Bambal, "En çok ayrımcılık resmi daireler ve eğitim alanında yaşanıyor. İstatistiklerimize göre göçmenlerin yüzde 27'si ayrımcılığa uğruyor" dedi.


    Köln için şu anda kapsamlı bir entegrasyon taslağı hazırladıklarını anlatan Bambal, "Taslak içerisinde bizlerin anti ayrımcılıkla ilgili çalışmaları da yer alacak. Bu kongreden çıkan sonuçlar Köln Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bakanlıklara iletilecek ve onların çalışmalarına ışık tutacak" dedi.

    Banu Bambal, göçmen çocukların ilkokulda iyi not aldıkları halde daha sonra alt kademelerdeki okullara gönderilmeye zorlandıklarını belirterek, "Daha da çirkin olanı bazı öğretmenler daha öğrenci birinci sınıftayken, 'Sizim çocuğunuz muhakkak özel eğitim okullarına gitmeli' demesi, yani aslında engelliler için olan Förderschule'ye gitmesini istemesidir" diye konuştu. Bunlara gerekçe olarak çocuğun Almancasının yeterli olmaması, uslu durmamasının gösterildiğini kaydeden Bambal, kendisine göre asıl nedenin öğretmenlerin ırkçı bakış açısı olduğunu dile getirdi.

    Türk yetkili, çözümün öğretmenlerinin eğitiminde yattığını anlattı. Alman eğitim sisteminin de bu problemlerde büyük payı olduğunu ifade eden Bambal, "Bunun bir nedeni de özellikle Türk kökenlilerin haklarını arama alışkanlığının olmaması. Lütfen senizi yükseltin, hakkınızı arayın" diye tepkisini dile getirdi.




    Almanyada Türk olmak zor.... Yorumları