Bir kent böyle karanlığa gömüldü...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-11-2008 (13:26)   Son Mesaj: 11-11-2008 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 1028  

    11-11-2008

    Bir kent böyle karanlığa gömüldü...

    İsrail'in geçen hafta Gazze'ye girerek bir tüneli imha etmesinin ardından Hamas'ın İsrail'e roket saldırıları yeniden başlamıştı.

    İsrail de saldırılara tepki olarak bölgeye yakıt sevkiyatını kesmişti. Dün gece Gazze Şeridi geceyi karanlıkta geçirdi. Filistinli çocuklar okul ödevlerini yapmak için mum ışığından yararlandı.

    Gazze'deki karanlığın ne kadar süreceği bilinmiyor. Ancak İsrail hükümeti, Filistinlilere yakıt ambargosunu hafifletmeyi kabul edeceği açıklaması yaptı.


    BLAİR'İN RİCASI

    İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak. Gazze Şeridi'ndeki elektrik santralının üretiminde kullanılmak üzere fuel oil sevkiyatı yapılması talimatı verdiğini açıkladı.

    Sevkiyat kararı Barak ile Dörtler Grubu'nun Ortadoğu Temsilcisi Tony Blair arasında yapılan görüşmede, Blair'in talebi üzerine alındığını belirtildi.

    GEÇİŞ NOKTALARI KAPALI

    Roket saldırıları nedeniyle, İsrail ile Gazze şeridi arasında mal aktarımında kullanılan geçiş noktaları ise Barak'ın talimatı doğrultusunda yarın da kapalı tutulacak.

    İsrail Dışişleri yetkilileri ise Gazze Şeridi'nde hastanelere ve diğer gerekli tesislere yetecek miktarda elektrik bulunduğunu belirterek, Hamas'ın “her zamanki gibi, medya şovu düzenlediğini” öne sürdü.

    Gazze Şeridi, elektrik ihtiyacının 17 megavatlık bölümünü Mısır'dan sağlıyor. Kalan enerji ihtiyacı ise Gazze'deki elektrik santralınca üretiliyor.




    Bir kent böyle karanlığa gömüldü... Yorumları