Afganistan: ABD dügünü bombaladi 37 sivil öldü...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-05-2008 (20:24)   Son Mesaj: 11-05-2008 (20:24)    Cevap: 0    Gösterim: 864  

    11-05-2008

    Afganistan: ABD dügünü bombaladi 37 sivil öldü...

    Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde, dün bir düğün sırasında düzenlenen Amerikan hava saldırılarında 23'ü çocuk, 10'u kadın 37 sivilin öldüğü açıkladı.

    Kandahar'daki bir köyde, yeğeninin düğününü yapan ABDül Celil isimli bir Afgan, Amerikan güçleriyle çatışan Taliban militanlarının düğün evinin yakınındaki bir eve saklandığını, Amerikan uçaklarının da bombardıman düzenlediğini anlattı.


    Amerikan ordusundan yapılan açıklamada haberlerin araştırıldığı belirtildi. Askeri sözcü, "Eğer bu operasyonda masum insanlar öldüyse özür ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

    Devlet Başkanı Hamid Karzai de ABD'de başkanlık seçimini kazanan Barack Obama'yı kutlamak için düzenlediği basın toplantısında, Kandahar vilayetine bağlı Şah Vali Kot bölgesinde düzenlenen hava saldırılarında sivil ölü ya da yaralıların olduğunu aktardı. Karzai, "Afganistan'ı bombalayarak terörle savaşı kazanamazsınız" dedi. Karzai, Obama'dan sivil kayıplarının önlemesini istedi.

    Taliban rejiminin devrildiği, 2001'den bu yana en kanlı saldırıların sahne olduğu Afganistan'da, geçtiğimiz yılın başından beri meydana gelen şiddet olaylarında 15 binden fazla insan hayatını kaybetti.




    Afganistan: ABD dügünü bombaladi 37 sivil öldü... Yorumları