Isvecli kadinlari ev isleri hasta etmeye basladi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-04-2008 (20:54)   Son Mesaj: 11-04-2008 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 978  

    11-04-2008

    Isvecli kadinlari ev isleri hasta etmeye basladi...

    Ev işleri, İsveçli kadınları hasta etmeye başladı. İsveç'in yüksek tirajlı gazetelerinden DN Gazetesi'nin verdiği habere göre Stockholm Üniversitesinden sosyolog Katarina Boye, İsveçli kadınların yüzde 40'ının sağlık durumlarının kötüye gitmesinin ev işlerinden kaynaklandığını söyledi. Sosyolog Boye ayrıca İsveçli kadınların psikolojilerinin erkeklerden daha bozuk olduğunu, bunun da aşırı iş yoğunluğundan kaynaklandığını iddia etti.

    İsveç'teki kadınlar ev işlerini erkeklerden 3 kat daha fazla yapıyorlar. Bu iş, kadın ve erkeğin mesleğe katılmasıyla birlikte, kadının üzerine düşen yükün daha da arttığı ev işlerini yapma oranı 4 kat fazla hale geliyor.

    Boye, bu konuda siyasi tedbirlerin alınması gerektiğini, örneğin babaların çocuk doğumunda zorunlu babalık izni almaları gerektiğini kaydetti. İzinli olan babaların, evdeki işleri zorunlu olarak yapar hale geldiklerini söyleyen Boye, evde bir ay kalan erkeklerin ev işi yapmaya alıştıklarını ve ileriki zamanlarda da bu alışkınlıklarını devam ettirdiklerini ve kadınların yükünün biraz olsun hafiflettiğini ekledi. (CİHAN)




    Isvecli kadinlari ev isleri hasta etmeye basladi... Yorumları