Kadinlarin ellerinde daha cok bakteri var.....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-04-2008 (21:31)   Son Mesaj: 11-04-2008 (21:31)    Cevap: 0    Gösterim: 1063  

    11-04-2008

    Kadinlarin ellerinde daha cok bakteri var.....

    Amerikalı bilimadamları, kadınların ellerinde erkeklerinkinden daha çok bakteri türü yaşadığını ortaya çıkardı.

    ABD'deki Colorado Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, ellerde sanıldığından daha fazla türde bakteri bulunduğunu da tespit etti. Araştırma sonucuna göre bir elde ortalama 150 farklı bakteri yaşıyor.

    'Proceedings of the National Academy of Sciences' adlı bilimsel internet sitesinde dün yayınlanan yazıda, "Belirlediğimiz bakteri türü sayısı bizi çok şaşırttı. Kadınların ellerinde çok daha fazla çeşit olduğunu da anladık'' denildi.


    Kadınların ellerindeki bakteri türünün daha fazla olmasının nedenini bilemediklerini bildiren araştırmacılar, farklılığın erkeklerin derisinin daha 'asitik' olmasından ve bunun bazı bakteri türlerini öldürüyor olabileceğinden kaynaklanabileceğini kaydettiler. Ayrıca kadınların, suyla yıkanması mümkün olmayan deri altlarında yaşayan bakteri sayısı, erkeklere göre daha az.

    Araştırmada 51 üniversite öğrencisinden 102 örnek alan bilimadamları toplam 4 bin 742 çeşit bakteri buldu. Sadece 5 bakteri bütün ellerde bulunuyor.

    Bilim adamlarına göre, düzenli el yıkama önemli olsa da bakteriyi tamamen ortadan kaldırmıyor. Bakteri kolonileri, el yıkamanın hemen ardından hızla yeniden ürüyor. El yıkama, deri yüzeyinde bulunan bakterilerin büyük bölümünü gideremiyor.



    (CİHAN)




    Kadinlarin ellerinde daha cok bakteri var..... Yorumları