Viyana egitim karti..   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-03-2008 (18:29)   Son Mesaj: 11-03-2008 (18:29)    Cevap: 0    Gösterim: 1191  

    11-03-2008

    Viyana egitim karti..

    Viyana Belediyesi’nin StartWien projesi kapsamında başlatmış olduğu uyum çalışmaları çerçevesinde yeni göç etmiş kimselere verilen Viyana eğitim kartı (Wiener Bildungspass). Bu kart hangi dil kurslarına, bilgilendirme modüllerine, danışmalara, eğitim ve meslek geliştirme kurslarına gittiğinizi kanıtlamaya yarar.



    Viyana eğitim kartı ile 300 EURO değerinde bir dil kursu çekine de sahip olacaksınız. Bu çekleri onaylı kurs düzenleyen her kuruluşa verebilir ve burada eğitim görebilirsiniz.

    Öte yandan Viyana eğitim kartını Almanca bilgilerinizin, mesleki vasıflarınızın, eğitiminizin ve meslek sonrası eğitiminizin sorulduğu her yere ibraz edebilirsiniz.


    Somut olarak ibraz edilecek yerler:
    • Almanca kursu düzenleyen kuruluşlar
    • Eğitim ve meslek geliştirme eğitimi etkinlikleri
    • Danışma randevuları
    • İş Kurumu (AMS)
    • Potansiyel işverenler


    Bu kart sayesinde işbirliği ortakları şimdiye kadar hangi önlemlerden yararlandığınızı ve bundan sonra sizin için hangi adımların daha faydalı olacağını bir bakışta görebilirler. Bu yüzden Viyana eğitim kartını iyi muhafaza etmeniz ve adı geçen kuruluşlara gittiğinizde her zaman göstermeniz önemlidir.




    Viyana egitim karti.. Yorumları