Titanic'in asil batis nedeni....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-03-2008 (17:31)   Son Mesaj: 11-03-2008 (18:09)    Cevap: 1    Gösterim: 1020  

    11-03-2008

    Titanic'in asil batis nedeni....

    Bu gece yayınlanacak olan belgeselde, 'batmaz' denilen Titanic'in aslında buzdağına çarptığı için batmadığı anlatılıyor.

    1912'de ilk yolculuğuna çıkarken, gemiye binme ayrıcalığına aship olanlara herkes imrenmişti. O günlerin en büyük, en lüks yolcu gemisiydi. Üstelik "batmaz" deniliyordu. Bir mühendislik harikası olarak tasarlanmış Titanik, ve İngiltere'den Amerika'ya doğru ilk yolculuğuna çıktı.


    Ancak ilk yolculuğu, son yolculuğu da oldu. Amerika'ya iyice yaklaşmışken, bir buzdağına çarpan "Titanic", 2 saat sonra tamamen okyanusa gömüldü.

    1523 kişinin hayatını kaybettiği "Titanic faciası" şimdi yeniden gündemde. İngiliz Channel Four televizyonu için hazrılanan "The Unsinkable Titanic" adlı belgesel, denizcilik tarihinin en çok konuşulan kazasının nedeniyle ilgili şok bir iddiayı ortaya atıyor.

    Jack Phillips

    Bu gece Chennel Four'da yayınlanacak olan belgeselde, Titanic faciasının asıl nedeninin geminin bir buzdağına çarpması değil, radyo operatörünün olduğu gündeme getiriliyor.

    Belgesele göre radyo operatörü, 25 yaşındaki Jack Phillips, zengin yolcuların yüzlerce mesajını iletmekten bunalmış, ve o gece, faciadan 15 dakika önce Titanic'e sadece 30 kilometre mesafede olan SS Californian gemisinden gelen buzdağı ile ilgili uyarıya çok sinirlenmiş.

    SS Californian gemisinin radyo operatörü Cyril Evans, Titianic operatörü Jack Phillips'ten "Kapa çeneni" cevabını alınca öfkelenip yayınını kapatmış.

    İşte bu yüzden 15 dakika sonra Titanic'in SOS yardım çağrısını alamayan SS Californian, kaza yerine gitmemişti. Oysa uzmanlara göre, sadece 30 kilometre mesafede bulunan gemi, SOS'e karşılık vererek kaza yerine gitseydi, Titaic'in tüm yolcularını kurtarabilirdi.

    İşte bu belgeselle, radyo operatörü Jack Phillips tarafından uyarılar ciddiye alınsaydı Titanic faciasının önlenebileceği, 1523 kişinin iş yoğunluğundan bunalan bir kişinin kurbanı olduğu ve kaza durumunda bile SS Californian'la iyi iletişim kurulsaydı aslında 1523 kişinin kurtaırlabileceği savunuluyor.




    Titanic'in asil batis nedeni.... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  11-03-2008, 18:09


    gerçekten ilginçmiş ben severim böyle belgeselleri
    bir kişinin görevini ihmali nelere neden olmuş
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak