Saddam Hüseyenin mezari ziyaretci akinina ugruyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-03-2008 (17:22)   Son Mesaj: 11-03-2008 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 928  

    11-03-2008

    Saddam Hüseyenin mezari ziyaretci akinina ugruyor

    Saddam Hüseyin'in Tikrit'deki Mezarı Ziyaretçi Akınına Uğruyor. Dini ve Milli Bayramlarda Her Yaştan İnsan Türbeye Dönüşen Mezara Koşuyor.


    Saddam Hüseyin'in Tikrit'deki mezarı ziyaretçi akınına uğruyor. Dini ve milli bayramlarda her yaştan insan türbeye dönüşen mezara koşuyor.


    ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra, devrik lider Saddam Hüseyin yakalanip idam edilmişti. 30 Aralık 2006'da idam edildikten sonra Saddam doğduğu kent olan Tikrit'te toprağa verildi. Ancak Saddam Hüseyin'in devrilmesinden sonra Irak'ta şiddet olayları hızlanarak devam etti. Devrik lidere sempati duyanlar da artık dini bayramlarda ve özel günlerde Saddam Hüseyin'in mezarını ziyaret ederek, gül bahçesine çevirdi.


    Mezar bekçisi Ahmed Dahan, Saddam Hüseyin'in mezarının türbeye dönüştüğünü söyledi. Mezarın hemen yanıbaşında Saddam'ın iktidardayken çekilmiş fotoğrafları bulunuyor. Başının bulunduğu yerde eski Irak bayrağı, diğer tarafta da Saddam'ın tahtadan yapılmış çalışma masası duruyor.

    Saddam Hüseyin'in eski koruması Talal Misrab da, mezarın bulunduğu yeri müzeye dönüştürme planlarının olduğunu belirtti. Misrab, "Saddam'ın kişisel eşyaları burada sergilenebilir. Örneğin idam edilirken giydiği ayakkabılar sergilenebilir" dedi.

    Saddam'ın mezarının bulunduğu kapalı alanın hemen çıkışında ise oğulları Uday ve Kusay'ın mezarları ile torunu Mustafa'nın mezarı bulunuyor.




    Saddam Hüseyenin mezari ziyaretci akinina ugruyor Yorumları