Rus televizyonundan pkk propagandası   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-31-2008 (13:43)   Son Mesaj: 10-31-2008 (13:43)    Cevap: 0    Gösterim: 778  

    10-31-2008

    Rus televizyonundan pkk propagandası

    PKK terör örgütü anneleri ile görüşme yapan Rusya televizyonu 'Russia Today' "Türkiye'de yaşayan her beş kişiden birinin Kürt olduğunu ve bağımsız devlet hayallerinin engellendiğini" iddia etti. Televizyon haberinde 'Kürt sorunu kızıştıkça Türkiye bölünüyor.' başlığını kullandı.

    PKK'nın Türkiye'nin sınırından içeri girerek 17 Türk askerini öldürmesinden ardından bölgede sorunların artmaya başladığını kaydeden televizyon terörist annesi Berfin'i konuşturdu. Çocuğunu 17 yaşında dağa gönderdiğini söyleyen kadın, onun PKK gerilla savaşçısı olduğunu söylüyor. Kürtlerin bağımsızlığı için diğer çocuklarını da PKK'ya gönderebileceğini ifade eden Berfin, "Oğlumla 11 yıldan bu yana konuşamıyorum. Bu çok zor bir şey. Televizyonlarda bazen PKK gerillalarını görüyorum. Kendi oğlumu görmüş gibi oluyor ve mutlu oluyorum. Bağımsızlığımız için diğer çocuklarımı da dağa gönderebilirim. PKK'da bulunan tüm çocukları kendi çocuğum gibi görüyorum." açıklamalısında bulunuyor.



    Bir başka terörist annesi Aynur Şengul'ün düşüncelerine yer veren Rus televizyonu 15 yıl önce köyünün yıkıldığını ve İstanbul'a gelmek zorunda kaldıklarını açıklıyor. Şengul'ün açıklamalarında da şu ifadeler yer aldı: "Kasabamızda yaşarken bir gün Türk askerleri helikopterlerle gelerek tüm PKK üyelerini öldürdü. Tüm cesetleri bir yere toplayarak yaktılar. Onlar herkese işkence etti. Benim bir çocuğum da 11 yıl önce öldü. Hala cesedini vermediler. Birçok anne benim gibi, kalbimiz ağlıyor. Çok konuşacak söz var. Ancak kaderimizi kabul ediyor ve yaşamaya devam ediyoruz."


    CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Rus televizyonuna verdiği demecinde Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğunu, ancak bunun çözüm yolunun PKK olmadığını ifade etti. Tekin, "Kürtlere ikinci sınıf muamele yapıldığı doğru değil. Türkiye'de bütün vatandaşlar eşit haklara sahip. Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünü istiyoruz." dedi.


    DTP'den Cemal Coşkun'la görüşen televizyon Kürtlerin sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için çok az şey yapıldığı iddialarına yer verdi. Coşkun televizyona yaptığı açıklamasında, "Türkiye hükümeti gerçek bir reform yaparsa çocuklarımızın dağa çıkması ve savaşmaları gerekmez. Ankara hükümeti her zaman bize karşı bir provokasyon eyleminde. Onlar Türk milliyetçiliğini konuşmaya devam ediyor. Ancak yıllardır Kürtçe konuşulması yasaklandı." ifadelerini kullandı.


    Televizyon haberinde son olarak şu değerlendirmede bulundu: "Ankara Kürt halkının yaşamlarının iyileşmesi için yeterli çalışma yapıldığına inanıyor. Son proje ise Kürtçe yayın yapan televizyon. Ancak çatışmalar devam ederse, dağlarda devam eden savaşın şehrin sokaklarına inmesinden endişe ediliyor. Kürt problemi Türkiye'nin sadece bir iç sorunu değil. Bu sorun Türkiye'yi uluslararası arenada da zor duruma sokuyor. Avrupa Birliği azınlık sorunları ile sorunları olan bir ülkeyi üye olarak görmek istemiyor. Irak'ta bulunan ABD, Türk Ordusu ile aynı coğrafyada savaşmaya karşı."




    Rus televizyonundan pkk propagandası Yorumları