Roj TV almanyada yasaklandi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-29-2008 (01:03)   Son Mesaj: 10-29-2008 (01:03)    Cevap: 0    Gösterim: 1262  

    10-29-2008

    Roj TV almanyada yasaklandi...

    Alman hükümeti, terör örgütünün yayın organı Roj tv'nin kapatılması konusunda Türk ya da Amerikan makamlarının ne bir isteği ne de müdahalesi olduğunu açıkladı.

    Alman hükümeti, Sol Parti Federal Meclis Grubunun, söz konusu televizyonun kapatılması yönünde yurt dışından bir istek ya da baskının olup olmadığı şeklindeki soru önergesine karşılık verdiği cevapta, "Roj tv'nin yasaklanması konusunda Türk ya da Amerikan makamlarının ne bir isteği ne de müdahalesi oldu" şeklinde ifade kullandı.


    Hükümet ayrıca, söz konusu televizyon kanalının, Almanya'da yasaklanan ve AB'nin terör listesinde yer alan örgüt yanlısı olmasının yanı sıra izleyicileri de örgütün çıkarları ve hedefleri yönünde etkilemeye çalıştığını kaydetti.

    Almanya İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj tv'nin Almanya'da herhangi bir faaliyette bulunmasını geçen haziran ayında yasaklamıştı.




    Roj TV almanyada yasaklandi... Yorumları