Türk Federasyonu kundaklandı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-25-2008 (21:50)   Son Mesaj: 10-25-2008 (21:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1007  

    10-25-2008

    Türk Federasyonu kundaklandı

    Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Avusturya Türk Federasyonu'na bağlı 17. Viyana'daki Selçuklu Teşkilatı'na dün akşam kimliği belirlenemeyen kişilerce molotof kokteyli saldırı yapildi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken büyük hasar meydana geldi. Saldırı, caminin penceresinden içeri 2 molotof kokteylinin atılmasıyla gerçekleştirildi.

    Viyana polisi, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra olayın faillerini bulmak için araştırmalarını sürdürdüklerini ve olayda ölü ya da yaralı olmadığını bildirdi. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, Viyana'da yaşayan Türk gurbetçiler ve Avusturyalı komşular camiye düzenlenen çirkin saldırıyı kınadı.
    AVUSTURYA TÜRK FEDERASYON BASIN AÇIKLAMASI

    Sayın basın mensupları 19.10.2008 Pazar günü, gece takriben saat 23:00 – 23:30 arası Avusturya Türk Federasyonuna bağlı 17. Viyana Türk Kültür Derneği Selçuklu Teşkilatına menfur bir saldırıya maruz kalmış, 2 adet molotof kokteyli atılmak suretiyle başta mescit kısmı olmak üzere bütün sosyal alanlar ve büro kısımları kullanılmaz hale gelmiştir. Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor, suçluların biran evvel emniyet bırımlerince bulunup adalet önüne çıkarılıp hesap vermelerini arzu ediyoruz. Buradan bütün Teşkilat mensubu arkadşlarıma ve Avusturyada yaşayan Türk toplumuna geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

    Bu olay bütün üyelerimizi derinden üzmüştür. Şahit olduk ki Avusturyalı komşularımız bizim kadar üzüldüklerini ifade edip nefretle kınadıklarını dile getirdiler. Avusturya Türk Federasyonu olarak hiçbir şekilde provokasyona gelmeyeceğiz. Türk toplumununda hiçbir şekilde sağ duyularını elden bırakmamalarını ve ihtiyatlı davranmalarını istiyoruz. Avusturyada barışı, sevgiyi, huzuru ve hoşgörü içersinde yaşamayı kendine prensip edinmiş ve bu değer yargılarının gelişmesine 35 yıldır büyük bir azim ve gayretle gelişmesini kendisine misyon edinmiş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz Avusturya yasalarına, kanunlarına ve buna bağlı olarak emniyet birimlerine güvenimiz tamdır. Bu olay faillerinin bir an evvel yakalanıp adalet önünde hesap vermelerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Avusturyamızda huzur ve barış içersinde dostça yaşamayı, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi dileğiyle saygılarımı sunar teşekkür ederiz.

    ALİ CAN
    ATF Genel Başkanı




    Türk Federasyonu kundaklandı Yorumları