Haider: Cenazeda aglayan gay sevgili...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-25-2008 (20:45)   Son Mesaj: 10-25-2008 (20:45)    Cevap: 0    Gösterim: 1224  

    10-25-2008

    Haider: Cenazeda aglayan gay sevgili...

    Avusturya'nın kazada ölen aşırı sağcı politikacısı Haider'in, yardımcısı Stefan Petzner ile ilişkisi olduğu iddia ediliyor. Buna göre kaza günü Jörg Haider ile Petzner kavga etmişti. Haider de bir gay bara gidip bir başka adamla bir şişe votkayı devirip kendi kullandığı aracıyla yola çıkmıştı. 142 km hızla giderken aracıyla takla atan Haider’in kanında 1.8 promil alkol tespit edildi.

    Türk ve yabancı karşıtı politikalarıyla tanınan Avusturya’nın Birliği için İttifak Partisi (BZÖe) Başkanı ve Kaernten eyaleti valisi Jörg Haider’in ölümündeki esrar perdesi aralanıyor. 58 yaşındaki aşırı sağcı liderin, 10 Ekim’de annesinin 90. yaşgünü kutlamasına giderken alkollü olarak aşırı hızla kullandığı aracıyla yaptığı kazadan saatler önce, bir Türk restoranında döner yediği biliniyordu. Haider’in, kazadan dakikalar önce bir gay bara gittiği ise yeni ortaya çıktı.

    Tabloid "Österreich" başta olmak üzere birçok Avusturya gazetesi, Haider’i ölüme götüren gecenin detaylarını araştırdı. Buna göre Haider, Türk restoranını terk ettikten sonra, "Le Cabaret" adlı bir gece kulübüne 22.30’da gitti. Burada sarışın bir kadınla görüntülenen Haider, 45 dakika boyunca ortadan kayboldu. Haider, 23.15’te, Klagenfurt’ta bulunan "Stadtkraemer" adlı bir gay kulübüne gitti ve burada genç bir erkekle birlikte içti. Tek başına bir şişe votkayı bitiren aşırı sağcı lider, 1.05’te barı terketti. Yürümekte bile zorlanan Haider, annesinin evine giderken, itirazlara rağmen hükümetin tahsis ettiği makam aracını bizzat sürdü. Haider, 13 dakika sonra takla atan aracında can verdi.

    SEVGİLİSİ, HALEFİ OLDU
    Gay barda bulunan 18 yaşındaki Daniel N. adlı müşteri, Haider ile birlikte gördüğü genç adamı tanımadığını söyledi. Daniel N., "Haider votka ve averna içiyordu. Bana da bir kadeh ısmarladı. Ayrılırken yanındaki gencin telefonunu aldı, vedalaştılar" dedi.

    Avusturya ve Alman basını, Haider’in eşcinsel olduğunu yıllardır yazsa da, aşırı sağcı lider herhangi bir "itirafta" bulunmamıştı. İddiaları ret de etmeyen ırkçı lidere mitinglerde eşlik eden gruba "Haider’in erkek partisi" lakabı takılmıştı.

    Haider’in ardından, son seçimlerde yüzde 11 oy alan partisinin başkanlığını üstlenen Stefan Petzner, hüngür hüngür ağladığı cenazede iddiaları dolaylı olarak doğrulayan bir açıklama yaptı. 27 yaşındaki Petzner, "Beş yıldır süren, arkadaşlığın çok ötesine geçen bir ilişkimiz vardı. Ben ve Jörg, özel bir şeylerle birbirimize bağlıydık. O benim hayatımın adamıydı" dedi. Petzner, Haider’in 52 yaşındaki eşi Claudia’nın da bu ilişkiye itiraz etmediğini söyledi.

    Yeni lider Petzner’in bu duygusal açıklamasına kızan parti yönetimi, "aşırı sağcı grubun imajının daha fazla zedelenmesine engel olmak amacıyla" röportajları yasakladı. Petzner’in görevden alınabileceği de öne sürüldü.

    Petzner’in kız kardeşi Christiane (30) ise, yerel bir gazeteye verdiği röportajda, eşcinsel ilişki iddiasını doğruladı. Christiane Petzner, "Bazen Claudia Haider kardeşim Stefan’ı kıskanırdı. Stefan ve Jörg beraber çok fazla zaman geçiriyordu. Günün dörtte üçünde ve hafta sonları birliktelerdi" diye konuştu.

    Scoop.at sitesinin, Almanca bir blogdan aktardığı bir başka iddiaya göre, Haider ile Petzner, kaza gecesi Le Cabaret adlı kulüpte otururken şiddetli bir kavga ettiler. Mekanı öfkeyle terkeden Haider, gay barda efkar dağıtmaya karar verdi.

    HAYATIMIN ADAMIYDI
    Avusturya’da bazı bloglar "Petzner ile ilişkisi Haider’in hayatına mı maloldu" diye yazdı. Cenazede ağlayan Petzner’in "O benim hayatımın adamıydı" dediği biliniyor.

    EŞCİNSEL FAŞİT "HABER" DEĞİL
    Huffington Post Gazetesi yazarı Johann Hari, ırkçı Jorg Haider’in eşcinsel olduğunun ortaya çıkmasında, "şaşırtıcı bir şey olmadığını" yazdı. The Independent’a da yazan Hari, "Gay faşistlerin ilginç öyküsü" başlıklı makalesinde, Fransız siyasetçi Jean-Marie Le Pen dışında son 30 yılda Avrupa siyaset sahnesine çıkan tüm aşırı sağcı liderlerin "gizli veya açık eşcinsel" olduğunu öne sürdü.

    Hari, iddiasına kanıt olarak, Haider’in Avusturyalı partidaşları Gerald Mischka ile Walter Kohler’in yanı sıra, bir saldırı sonucu ölen Hollandalı faşist lider Pim Fortuyn, 80’lerin Alman neo-Nazi lideri Michael Kühnen, İngiltere’deki Faşist Ulusal Cephe (NF) lideri Martin Webster ve Nazizm’in kurucularından Ernst Rohm başta olmak üzere tarihteki birçok Nazi’yi örnek gösterdi.




    Haider: Cenazeda aglayan gay sevgili... Yorumları