Aşırı sağcı politikacıdan yeni fotoğraflar   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 09-20-2008 (23:05)   Son Mesaj: 09-20-2008 (23:05)    Cevap: 0    Gösterim: 1027  

    09-20-2008

    Aşırı sağcı politikacıdan yeni fotoğraflar

    Aşiri sağcı Avusturya Özgürlükçü Parti Başkanı Heinz-Christian Strache’nin daha önce basında boy gösteren fotoğrafları yeniden gündeme geldi. İlk defa 2006 yılı sonlarında Avusturya’nın devlet televizyonu olan ORF tarafından yayınlanan fotoğraflar sansürlenerek yayınlanmış. Haftalık haber dergisi News’in son sayısında fotoğrafların önemli bölümünün kesilerek yayınlandığını açıkladı.

    ORF fotoğrafta sadece askeri uniforma içinde görülen Heinz-Christian Strache’ nin Paintball oyunu oynadığını iddia etmişti. Fotoğrafların tümüne ulaşan ve onları son sayısında yayınlayan News dergisi, fotoğrafların Paintball oyunu sırasında değil, Neonazi kamplarında atış talimi yaparken çekilmiş fotoğraflar olduğunu yazdı. ORF ise ellerinde fotoğrafların olmasına rağmen, onları manuple ederek yayınladığını duyurdu.

    News dergisi avukatlarının, Heinz-Christian Strache’nin aleyhinde Nazi propoğandası yapılmasına engel olan yasaya muhalefetten dava açacaklarını duyurdu.

    Aşırı sağcı politikacıdan yeni fotoğraflar

    Öte yandan Österreich gazetesi’nin dün yayınlanan sayısında yapılan söyleşide „Türkiye’nin 100 yıl sonra da 150 yıl sonra da Türkiye Avrupa Birliği’ne girmemelidir. Çünkü Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi yoktur, eğer Türkiye Avrupa Birliği’ne kabul edilirse, Avusturya AB’den ayrılmalıdır dedi. Ayrıca Türkiye’nin AB üyeliği için halk oylamasına gidilmesi gerektiğini de belirtmiştir.




    Aşırı sağcı politikacıdan yeni fotoğraflar Yorumları