Alfred Gusenbauer İftarda Mesaj Verdi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 09-21-2008 (00:03)   Son Mesaj: 09-21-2008 (00:03)    Cevap: 0    Gösterim: 951  

    09-21-2008

    Alfred Gusenbauer İftarda Mesaj Verdi

    Başbakan Alfred Gusenbauer, ülkede yaşayan Müslüman toplum temsilcilerine Başbakanlık konutunda bir iftar yemeği verdi.

    İftar öncesi Avusturya Başbakanlık konutunda Müslümanlar için ayrılan bölümde davetliler toplu halde akşam namazını kıldı.

    İftar salonuna alkışlar arasında giren Başbakan Gusenbauer, misafirleriyle tek tek tokalaştıktan sonra, bir konuşma yaptı.

    Gusenbauer, ülkedeki değişik din ve kültür mensuplarıyla birarada yaşamaktan mutlu olduklarını söyleyerek, "Avusturya'da bildiğiniz gibi genel seçim yapılacak. Bazı partiler ülkede yaşayan yabancılar üzerinden seçim propagandaları yapıyor. Biz bunlar gibi değiliz. Bu tür siyaset yapmayı da, yapanları da tasvip etmiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz.

    Tabi ki ülkede yaşayan değişik din ve kültür mensuplarının aşırı uçları da vardır. Onlara karşıyız. Geçen yıl ilkini başlattığım bu iftar yemeği geleneği bundan sonra da gelenek halinde devam etmesinden yanayım" dedi.

    Konuşmanın ardından salondaki misafirler ve dört semavi dinin temsilcileri Başbakan Gusenbauer ile aynı masada birlik içinde iftar yemeği yedi.




    Alfred Gusenbauer İftarda Mesaj Verdi Yorumları