Biricik söz yitimlerim

Dar koridorlarında devlet dairelerinin, dosya gibi dizilmiş gölgelerin arsından geçişlerim olmuştur aldırmadan. Otoriteye dair mesafe bilincinin sorunsallaştırılması kurultayına kurgusal bir katılımın zihinsel hazırlık aşamalarında bulunuşum deneysel çabalarımdan yalnızca biridir sadece. ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen derrida

  1. Alt 01-21-2012, 05:13 #1
    derrida Mesajlar: 11
    Biricik söz yitimlerim

    Dar koridorlarında devlet dairelerinin, dosya gibi dizilmiş gölgelerin arsından geçişlerim olmuştur aldırmadan. Otoriteye dair mesafe bilincinin sorunsallaştırılması kurultayına kurgusal bir katılımın zihinsel hazırlık aşamalarında bulunuşum deneysel çabalarımdan yalnızca biridir sadece. Teneffüs meselesi, asrın meselesi olurken; şahitliğimize şahadet edecek olana ilişkin iyimserliğimiz, her defasında bozguna uğramıştır kent meydanlarında.
    Şu ak çadır kara çadır ayrımı; şu acayip bozkır töresi, sanki her yerinden neşet ediyor yaşamın. Alameti olmayan azaba tercüman olacak lisana ilişkin arayış; varış çizgisi yoklukta asılı bir maratonda koşmayı zorunlu kılıyorsa eğer, izah denen safsatanın rasyonelliği vallahi yalandır kanımca.
    Şaka, durumsallığın sahici tek ismi olarak metastaz yapıyor günün içinde ve aynı karenin sayısız tekrarına katlanma lüksümüzün olduğu düşünülüyor hâlâ. Uzun cümlelere olan tutkum inanın okuyucuya saygımdandır, Jean Paul Richter; Almanların büyük yazarı da öyle düşünüyordu, tam olarak onun söyleyişi şöyleydi “Bir tek uzun cümle, okuyucuya saygı açısından yirmi kısa cümleye bedeldir. Nasıl olsa okuyucu bunları yeniden okuyacak, hatırlayacak ve sonunda tek bir cümle halinde birleştirecektir. Yazar konuşmacı değildir; okuyucu da dinleyici değildir.”

    Ali Aydın

    Konu derrida tarafından (01-21-2012 Saat 05:16 ) değiştirilmiştir.
    safinaz bunu beğendi.
  2. Alt 01-21-2012, 18:44 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Türkiye gibi formal ve bürokratik işlemlerin,geçişlerin ve ötekileştirmelerin,farklı bir kast sisteminin yoğun yaşandığı bir ülkede bu süreçteki insanın gerginiğini ve başkaldırma isteğini bende yaşıyorum.
    Uzun cümle kurabilmek her kişinin değil er kişinin harcıdır.Fikren ve şeklen çok beğendiğim ve katıldığım bu yazınızın altına yazılacak her yorumun sadece basit kaçacağını düşünerek,kaleminize sağlık diyorum.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.