senaryo

Uzun bir aradan sonra orta Amerikada bir ulkeden Panamadan ispanyolca klavyeli bir bilgisayardan yagmur ormanlarinin icinde sakli bir hotelden yaziyorum. Bir suredir bir dostumla beraber bir senaryo calismasi icindeyiz senaryo ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen silverhand
  • 1 gönderen mhmt

  1. Alt 04-10-2009, 00:14 #1
    silverhand Mesajlar: 2
    Uzun bir aradan sonra orta Amerikada bir ulkeden Panamadan ispanyolca klavyeli bir bilgisayardan yagmur ormanlarinin icinde sakli bir hotelden yaziyorum.
    Bir suredir bir dostumla beraber bir senaryo calismasi icindeyiz senaryo yasanmis bir hikayeden benim hayat hikayemden yola cikilarak yaziliyor.
    Yazinin devaminda eski bir mailden paste edecegim bir tezin etrafinda,yasam hikayesi anlatilacak. Film Allah izin verir de gerceklesirse islama ve genclere hizmet edecek. Sabirla okumanizi rica ediyorum.
    Basimdan gecenlerin ozetini bir kac yil once burda anlatmistim ardindan fazla ozel oldugunu dusundugum icin kaldirmistim ayrintiya girmeden size sadece resmi cizecegim.
    Cok uclarda bir hayatin icinden bir gece kutsal kitabimizi okumaya baslayarak ciktim. Ve basimi secdye vura vura namaz kilacak alnimi curutecek kadar kendimi kaybedecek haller yasadim. Gozun gordugu dilin anlatamadigi bir suru olay ve anlatilamayan haller ve sonunda aklimi yitirecek noktaya gelisim ailemin bunu fark etmesi ve baslayan tedavi sureci. Bana bipolar bozukluk yeni adiyla eski adiyla manik depresif tanisi konuldu. Bir anda bu teshis yasadigim onca seyin etkiledigim onca insanin onune bir perde gibi indi herkes artik Alp delirdi dedi.
    Konuyu degistirip cogunuzun bildigi birinden fazla detaya girmeden bahsetmek istiyorum. Hz Isa efendimizi kabul etmeyen yahudileri ikna etmeyi basaran izmirli yahudi Sabetay Sabetay Sevi donemin yetkin hahamlari Mesihligini onaylamis yahudiler mesih geldi diye topraklarini surmemeye mallarini mulklerini satmaya baslamis. Neydi bu ikna kabiliyetinin ardindaki guc. Tabiki bir cok ihtimal vardir ben 3 genel ihtimali degerlendirecegim(Bu zatin manik depresif oldugu konusunda yazilan tezler var). Ya gercekten mesihtir ki biz bunu kabul etmiyoruz ya da Kendinin mesih olduguna inanan bir ruh sagligi bozuk biri ve bu inanmisligin verdigi karizmayla insanlari inandirmayi basarmis biri(ilerde bahsedecegim bu hastalar yuksek miktarda dopamin salgilarlar bu da bu egosal hali verir secilmislik ve ozel olma ayni zamanda ozguven hormonudur bu) ucuncu ihtimal de egoist bir dahi olmasi insanlardan bu muameleyi gormek istemesi kendini boyle konumlandirmasi secilmis oldugu allahin sevgilisi oldugu gibi. Bence dunyada bundan buyuk bir tatmin de yoktur zaten, insanlar uzerinde boyle bir ustunluk kurmak.
    Ucuncu ihtimal imkansiz gibi cunku bir insan rol yaparak bu kadar ikna edici ve karizmatik olamaz bir yerde mutlaka acik verir cemaati bugun Turkiyede hala devam etmektedir. Tek bir ihtimal kaliyor kendi mesihligine inanmis ve bu imanla insanlari pesinden suruklemistir bu inanca vesile olan da beynindeki kimyasal bozukluktur. Buraya kadar anlattiklarimi bag kurabilmek icin anlattim umarim sizi sikmamisimdir. sImdi daha once yazdigim bir bolumu paste ediyorum.
    Hastalık genetik bir hastalık ama şartların da tetiklediği bir hastalık uyuşturucu olmasa bir travma veya stres sebep olabilirdi bu hastalığa bir bakıma genlerimde olan bu durum benim altyapım ya da kaderim diyebiliriz. Kimyasal uyuşturucular dopamin ve seratonin hormonları uzerine çalışıyor. Seratonin mutluluk hormonu dopamin güven bir nevi huzur hormonu. Sanatçılar bu uyuşturucuları bu hormon seviyelerini arttırmak ve bunun etkisiyle yaratıcı yönlerini ortaya koymak daha net tepkilere akıcı konuşmalara sahip olmak ve rahat hissetmek için kullanırlar. Genel olarak beyinlerini daha verimli kullanmak için bir doping gibi bu uyuşturucuları kullanırlar. Bipolar hastalarında bu hormonlar bir maddeye bağlı olmadan doğal olarak tepe yapar aşırı miktarlarda salgılanır. Ben hasta olduğum zaman adeta şiir gibi konuşuyordum her şeyi birbirine bağlayabiliyordum. Bu hastalığa sahip kişiler insanları peşlerinden sürükleyebilecek karizmatik özelliklere sahip olabiliyorlar mesela iki tane Amerikan başkanı bile var ve alanlarında büyük üne kavuşmuş birçok dehada görülebiliyor.
    Kimyasal almış ve seratonin hormonu tavan yapmış bir kişiye aşk sevgi merhamet şefkat gibi duygular pompalanır artan dopamin hormonu da güven özgüven güç hali verir insana. zaten karizmanın kaynağı pompalanan bu duygular ve hallerdir. Şimdi ben kimyasallarla uzun bir süre bu halleri yaşadım ve bu hormon seviyeleri zamanla artışa geçti ve genlerimde bulunan hastalık tetiklendi ve hormonlar kendiliğinden salgılanmaya başladı ve ben huzur buldum. Hastalığın henüz kontrolü kaybetmediğim hipomani dedikleri seviyesi bu. Kuran´ın orda olması, bu huzuru aşk sevgi merhamet şefkat duygularını ve guven huzur özgüven güç hallerini Allaha dayandırmama sebep oldu. Ve erdiğimi düşündüm ne olabilirdi başka bunların kaynağı, bu Allahın bir lütfu olmalıydı.
    Ve algım o kadar değişti ki her şey saydamlaştı adeta rastlantılar zinciri başladı sırlar dünyasına adımımı attım o kadar inanmıştım ki kendime bunun verdiği karizmayla çevremdeki insanları bile ikna ettim. yanımda beni dinleyen insanlar olmaya başladı çevremde anlatmıştım buraları şimdilik es geçiyorum. Camide dedeler Edirne seyahati bursa seyahati insanların düşüncelerini hissetmeler yaşadığım garip efektler korkular ve sonunda tedaviye gitmeme sebep olan bir kilitlenme Allahtan başka hiçbir şey düşünememe durumu.
    Şimdi huzur dediğimiz şey aslında basit anlatıyorum çok daha fazla hormon var bu hormon kokteylinin sağlıklı bir şekilde salgılanmasından ibaret. Bu hormonlar kendi içlerinde bir bağımlılık sistemine sahip ve bağımlılık aslında maddeye değil hormon seviyesinedir. Bu hormonlar insan davranışını programlar butun dunya mucadelesi bu hormon seviyelerini düzenlemek üzerine kuruludur. Seratonin seviyesi düştüğünde vücud arayışa girer ne yapsam arttırsam kimisi yemek yer kimisi içki içer kimisi cinsellikle yasar kimisi egosal tatminlerin içine girer arayışın sonu yok basitçe anlatıyorum. Prosac dediğimiz ünlü ilaç beyinde seratonin seviyesini muhafaza etmeye kurulu bir mekanizmaya dayanarak çalışır. Hasta kendini işe yaramaz güvensiz huzursuz hissederken bir anda hayata döner. Bu apaçık çok basit bir göstergedir.
    Peygamberlerin bize bıraktığı miras bu kimyayı düzenlemek üzere kurulu bir öğretidir. Sadece peygamber değil büyük öğretilere sahip kişiler de. Bir şekilde doğuştan veya sonradan bu üst kimyaya sahip olmuşlar(Kıssalardan duyduğumuz kadarıyla büyük acılar travmalar yaşamışlar) Yaratıcı oldukları kesin karizmatik oldukları kesin inanmış ve adanmış oldukları kesin. Bu üst kimyayı tetikleme yollarını insanlara bırakmışlardır miras olarak. kimseyle çelişkiye düşmeden incitmeden bedene zarar vermeden, Bütün hayat tarzıyla ibadetleriyle Kuran ve içeriği hatta muziğiyle bile yani yazılış şekli nazmıyla, ve Kuranın insan üzerinde kurduğu psikolojik etkilerle kıssaların manalarıyla(anlamasak bile salgılara sebep olduğuna inanıyorum çok insan kuran dinleyerek musluman olmuştur) her şeyiyle bu kimyayı düzenlemek üzere kuruludur. Peygambere benzemek demek onun sünnetine göre yaşamak demek onun kimyasına ulaşmak demektir. Ve mertebeler bu salgılardaki ilerlemelerdir. Peygamberler bu üst kimya sayesinde özle bağlantı kurup bilgiler indirmişler burası benim inancım tabi.
    Peygamberlerin benim gibi bu yolda deliren veya sahte Mesih sahte peygamber ya da meczuplardan farkı bu kimyaya hükmedebilmeleridr bu kimyanın verdiği ağır yükü kaldıracak edebe tevazuya sahip olmalarıdır zaten bütün dinlerin en temel mesajı kibirin karşısında tevazudur. Hormonlar pompalanırken acizliklerinden başka bir şey bilmemişler ve sadece eğilmişler bunu kendilerinden değil Allahtan bilmişler kapılar açıldıkça açılmış.

    Cok insanin dustugu hata bu salgilar geldigi zaman benliklerine baglamalaridir bu da cesitli sapkin davranisa sebep olmaktadir. Peygamberlik dusuncesi veya evliayalik erenlik dusunceleri bu hormonlarin verdigi ask sevgi merhamet sefkat huzur guven ozguven hallerinden kaynar caglar.
    Ben kendim 2001 yilinda boyle bir deneyim yasadim yillarca dusundum acaba gercek miydi diye ve sonunda boyle bir aciklama getirdim ne dersiniz arkadaslar? Zaman ayirdiginiz icin tesekkurler.

    mhmt ve sab?r bunu beğendiler.
  2. Alt 04-10-2009, 16:15 #2
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Zannedersem bu tam bir senaryo degil ama senaryoya bir taslak. Bunun gibi olusturulacak iki üc taslak ile devami getirilip Senaryo kivaminda hazirlanip denenebilir.

  3. Alt 04-11-2009, 01:21 #3
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Mutluluk ve cesaret verici beyinsel salgılar; dopamin ve seratonin aslında bir insanın anlık ya da uzun vadeli huzurlu olmak için istediği beyinsel salgılar.
    Bir müslüman; içkiyi geri çevirerek mutlu olur ve rahatlarken, bir ayyaşta içki içerek mutlu olur ve rahatlar. Aynı durumun iki insanda farklı tezahur etmesi, aslında mutluluğun yapılan eylemlerle elde edilmediğini gösteriyor. Bu tamamen ruhsal durumu gösteriyor. İnanç farkını, görüş farkını, hayat felsefesini kapsayan bir durum.
    Bir katil elindeki silahtan değil, silahı ile adamı öldürdüğü için mutlu olur. Silahın görevi bu anlayışa hizmettir. Aynen, beyin salgılarının görevide budur. Yani, tüm insanlarda ortak mutluluk anlayışı yoktur.

    İşte bu anlayış farkından dolayıdır ki; algılamaya göre hayat şekillenir. Ve algılama genişler. Bu genişlemeye katkısı olacak, İslami açıdan çok faydalı olacak bir çalışma inş. Bir yanlıştan zevk alan insana, yanlışı göstermeye katkısı olacak ve aynı yanlıştan zevk almayacak duruma gelmesi demek olan bir çalışma.. İşte o zaman gerçek hedefine ulaşmış olacaktır inş.

    Bir insana mutluluğun sınırları ve yollarını "ben"likten çıkarak gösteren, bu sınırları ve yolları İslami olarak çizen bir anlayış... Bu anlayışı gösteren faydalı bir senaryo.
    İnşaAllah dahasını bekliyoruz üstad.

    selametle..

    silverhand bunu beğendi.
  4. Alt 04-12-2009, 06:16 #4
    silverhand Mesajlar: 2
    Aslına bakarsanız çok derin bir konu din ve beyin kimyasının örtüşmesini anlatan bir tezi savunuyor. Bir nevi Yaradanın bu kimyayla insanda kendini sezdirdiği eğer bu kimyanın verdiği halleri Yaratıcıya dayandırırsak dünyada huzuru ve ebedi saadeti yakalayacağımızı anlatıyor. Aynı zamanda gözden kaçsa da mesih ya da mehdi ve benzeri iddalarla ortaya çıkan kişilerin nasıl bu hale gelebildklerini anlatıyor ve izah ediyor. Ve özetlemek gerekirse islam öğretisinin tamamının bu kimyayı düzenlemek üzere kurulu bir mekanizma üzerine çalıştığını ve dunyaya gelmiş buyuk öğretmenler ve peygamberler içinde en yücesinin peygamber efendimiz olduğunu anlatıyor.
    Çok büyük zevkle sorular olursa cevaplandırmaya çalışacağım.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.