D.T.P' den " Fırsat! Ekolojisi" açılımı.....!!





Arada sırada çok ilginç ve gülünesi olaylar ile karşılaşıyorum.Geçtiğimiz günlerde D.T.P, bir merkez açmış. Tabelası dikkatimi çekti."Ekoloji ve Yerel Yönetimler Merkezi." Hayırlı olsun.

Bu ne güzel duyarlık... ne şirinlik..(en azından.."çevre" kelmesinden "Ekoloji" kavramına giden bir yolda , düşünsel bir bilinç sıçraması içine girmişler.)

Darısı artık, insan ekolojisine ve yaşam ! hakkına gösterecekleri sözde duyarlılıkların başına! veya "demokratik -özerk-enerji !!devleti" falan gibi açılımlarına!!

Hemen konuya girelim.. yemediğimiz! baklayı ağzımızdan çıkaralım.



Efendim,

İmralı hükümlüsü Abdül'ün , bir süredir koğuşunda, Murray Bookchin' ın Toplumsal Ekoloji kitaplarını, can sıkıntısından okuduğunu bilmekteydik de.. işleri bu kadar da abartacağını hiç düşünmemiştik.Fırsat bu fırsattır! yada kim öle kim kala diye düşünmüş de olabilir.



"Üstad Bookchin" orjinal yazınlarında der ki:



1. "Demokratik Ekoloji" kuramına yönelik , Eko-konfederal bir yapı; "Devletsiz" bir yapılanma için önerdiği bir Toplum modelidir.

2. Ekolojik düşünce felsefesi, "Bütüncü" dür. (holistik) Olgulara bütünsel ve sistemik bir yöntemle yaklaşır. İndirgemeci değildir.

3. Bir bilim olarak, Ekoloji' de "üniterlik" prensibi vardır.





Zaten, üstad Murray Bookchin, ( demokrasi ve ekoloji istismarcılarını bildiği için) tüm bu yazdıklarının "yönetimsel" açıdan düşünüleceğini ,Devlet kurma yanlılarının iştahını da kaçıracak şekilde ,bizzat kendisi "Toplumsal Ekoloji" kitabında, iki paragraf halinde vurgulamıştır.bkz syf 45.


Anladığım kadarıyla, bazı uyanık teorisyenler(i); bulduk buluşturduk yada arakladıkları Ekolojist teorileri biraz da tahribat!! yaparak , sakat düşüncelerine ve emellerine koltuk değneği yapmak istiyorlar.

.

Bu çocuklar,-daha düne kadar-, Ekoloji' ye "çevre"! , "su" ya "ma" diyen, ekolojiden bihaber kişilerdi.Şimdi haberleri olmuş da...teorik-kurmaca çalışmalar yaparlarmış.Sevsinler sizin ekolojinizi ..(pardon çevrenizi -çevre-ciliğinizi!)



Ekolojist bilim kuramında;

Bütün, parçanın kendisidir.Bütünün aldığı, komposizyon veri zaman ve veri süreçte, her parçanın kendisinde saklıdır..Parça da Bütünde..!


Yoksa, Sürdürülebilirlik; ''Parca-lanmış" Ekolojiler ve bölünmüş! coğrafi ekosistemlerin alansal toplamında da degil!!!

BÜTÜN' un tam da kendisindedir.Yoksa; (çakma) özerk federatif devlet de ise hiç değil.


Sırasıyla, a) Teoriksel açıdan; "Ekoloji kuram" istismarcıları ve özerk Eko-Konfederatif devlet yanlıları ile,


b) Biyoteknolojik açıdan; bitki genetiği ile oynama ustadı olan (GDO)! anti- ekolojik ve demokrat, (işgalci) İsrail, el ele vermiş,


c) Kutsal (uhrevi) kitapları açısından; "Dicle" den ...."Fırat" a kadar" İsrail'e sözde vadedilmiş!! kutsal(parasal) topraklarda , Anadolu köylüsüne "Ekolojik tarımımı" öğretecekmiş?


Bu tarihsel enosis dizgesi, bir "bubi tuzağı" dır. Zihinlerin mayınlı olması ve de vatan topraklarımızın İsrail'e tapu-tahsis belgesi ile verilmesi, mayından!! da beterdir.



Nasıl ki, kentlerimizdeki gecekondu yayılımının ; başlangıçta Devlet arazilerini işgal ederek başlaması, sonrasında ( Devlete,15 yıllık fiyat taksitlendirmesi ile) "tapu tahsis"! belgesi almaları ve en sonunda da gerçek tapularına (mülkiyetine) sahip olmaları ve "yasallaştırılması" örneğinde de olduğu gibi...!



Yetti gari..!! "





“GDO"' lu ve kısırlaştıran domateslerini de, İsrail; kendi yurtdaşlarına afiyetle yedirsin.! Yerse.?!


Yöre halkı "yemiyor" da..!!


Tahir Çalgüner

Ekolojist

Gazi Ün. Öğrt.EL