BALKONA EN UYGUN ÇİÇEKLER

Sardunya
GÜNEŞSEVER

Suyu ve güneşi çok seven sardunya, toprağı parmakla her gün kontrol edilip sulanmalı. Direkt güneşten zarar görmez ama sulamayı artırmanız gerekir. Sardunya, menekşede olduğu gibi yaprağından köklendirilebilir. Eğer uzun boylu olmasını isterseniz mutlaka gölgede bırakın.

Begonya
UZUN SAKSIYA EKİN

Özellikle sabah güneşinden hoşlanan begonyayı yetiştirmek için hem evin güneşli bir köşesi, hem de balkonlar tercih edilebilir. Birarada olduklarında daha hoş bir görüntü oluşturduklarından küçük bir saksıya dikmek yerine uzun saksılar kullanın. Hava sıcaklığına göre özellikle serin saatlerde iki günde bir ya da her gün sulayabilirsiniz. Begonya, kasım ayına kadar solmaz, evinizi renklendirir.

Camgüzeli
GÖLGELERDE SAKLANAN GÜZEL

Güneşi çok fazla sevmeyen camgüzeli, ev içinde yetiştirmek için en uygun çiçeklerden biri. Sürekli gölgede kalması gerektiğinden üç günde bir sulamanız yeterli. Tek kat ya da katmerli çiçekleri olan camgüzeli her ne kadar kokusuz olsa da kırmızı, beyaz, pembe ya da lila renginde açan çiçekleri görsel açıdan hoştur. Sarkmayı sevmeyen camgüzeli için 20 santimlik bir saksı yeterli.

Kadife
UZUNUN KOKUSU KISANIN ÇİÇEĞİ

Üzerine direk güneş gelse de bir sorun yaratmayan kadife çiçeği, bu özelliğinden dolayı suyu çok sever. Yani en az iki günde bir sulamak gerekir. Kadifeyi hem büyük, hem de küçük saksıya dikebilirsiniz. Eğer evin içinde yetiştirecekseniz ara sıra mutlaka açık bir yerde havalandırın. Kadifenin kısa ve uzun olmak üzere iki cinsi vardır. Uzun boylular küçük çiçekli olur ama kokuları daha güzeldir. Kısa boylular ise diğerine göre çok daha büyük çiçek açar.

Açelya
ASİTLİ TOPRAK KULLANIN

Gölge yerleri seven açelya için en uygunu kuzey cepheli balkonlar ve güneş almayan odalardır. Yaprakları koyu renk, çiçekleri ise pembe, altın sarısı, ateş kırmızısı ve portakal renkleriyle çok gösterişlidir. Özellikle asitli toprağı seven açelya için fidanlık ve marketlerden asitli toprak almanızda fayda var.

Şakayık
SOLSA DA ATMAYIN

Güle çok benzeyen ve bu yüzden “erengül” adı da verilen şakayık çiçeğinin beyaz, pembe, sarı, kırmızı ya da lila rengi açan çiçekleri en az bir buçuk ay açık kalır. Şakayık çiçeği solunca sakın atmayın. Çünkü altındaki küçük soğanları yaşamaya devam eder. Saksıyı değiştirmeden sulamaya devam ederek yeniden canlandırmak mümkün.