MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Biyoloji Bölümü (https://www.muhakeme.net/forum/biyoloji-bolumu/)
-   -   Hücreler Arası Haberleşme Ağı... (https://www.muhakeme.net/forum/biyoloji-bolumu/26576-hucreler-arasi-haberlesme-agi.html)

mCEmRaH 09-28-2009 08:36

Hücreler Arası Haberleşme Ağı...
 

Hücreler Arası Haberleşme Ağı


Vücudumuzdaki 100 trilyon hücre birbiriyle tam bir uyum içinde çalışır. Bu uyumun sağlanması için birbirlerinin fonksiyonlarını yakından takip etmeleri gereklidir. Bu amaçla "hormon" denen mesaj iletici moleküller üretirler. Örneğin, TİROİD hormonu tüm hücrelerin metabolizma hızını kontrol eder. İNSÜLİN hormonu vücuttaki tüm hücrelere şekerin girmesini sağlar. ALDESTERON hormonu böbreğe etki ederek kandaki su ve tuz oranını dengede tutar. Alyuvarların yapımı için ERİTHROPOİETİN hormonunun uyarısı gerekir.
Daha yüzlerce hormon, hücreler arasında sürekli iletişim sağlar. Üstelik bu işlemler dünya üzerindeki milyarlarca insanın her birinin bedeninde aynı mükemmellikle gerçekleştirilir. Hormonlar olmadan insan bedeninde düzen olamaz, kaos olur, başıbozukluk olur.



1- Büyüme
2- Tiroid kontrolü
3- Yumurtalık ve östrojen üretimi
4- Sperm üretimi
5- Yumurtlama ve östrojen, progestoren salgılanması
6- Testosteron üretimi
7- Adrenal korteksin kontrolü
8- Böbrek tarafından suyun tutulması
9- Meme bezlerinden süt salgılanması
10-Rahim kasılmaları



Hormonlar, hücreler arasında mesaj getirip götürmekle görevli olan moleküllerdir. Bu moleküller sayesinde, vücuttaki tüm işlemler kusursuz bir şekilde işler. Vücudumuzdaki kan basıncından, boyumuzun uzamasına kadar her olay, biz farkına dahi varmadan, hormonlar tarafından organize edilir.

Peki ama bir hücre, bizim ölçülerimize göre kıyas yaptığımızda kendisinden binlerce kilometre uzakta olan bir başka hücrenin hangi işi yapması gerektiğini ve hangi hormonun bunu sağlayacağını nereden bilmektedir? Dahası, bu hormonu üretmek için gereken formülü, malzemeyi nereden bilmekte ve temin etmektedir?
Sadece bu gerçek dahi, vücutta herşeyin belirli bir plan dahilinde büyük bir ilim ve bilinçleyaratıldığını göstermektedir. Yeryüzünde yaşayan milyarlarca insanın her birinin vücudundaki 100 trilyon hücre arasındaki düzen, Allah'ın yaratışının ve tek ilah olduğunun bir delili ve hikmetidir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:32 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük