Vedat Milor

Vedat Milor   Konuyu açan: candanag   İlk Mesaj: 01-25-2012 (10:48)   Son Mesaj: 01-25-2012 (10:48)    Cevap: 0    Gösterim: 4346  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen candanag

    01-25-2012

    Vedat Milor

    Alt Kategori: Saglik

    Doç.Dr.Vedat Milor (d. 10 Ekim 1955, İstanbul), Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmeni. NTV prime time'da haftada üç kez yayınlanan Vedat Milor'la Tadı Damağımda adlı programın sunucusudur. 2005 yılından beri perşembe ve pazar günleri Milliyet'te yazıyor.

    Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem London School of Economics'te eğitim gördü. Amerika'ya Berkeley Üniversitesi'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafindan senenin en iyi doktora tezi secildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. İki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton Üniversitesi'nde Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. İlk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda yardımcı profesör olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, İstanbul Koç Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler dersleri verdi.[1].

    Aslen Konya'lı olan Vedat Milor, Linda S.-Milor ile evlidir. Çiftin 2002 doğumlu Ceylan Handan adında bir kızı vardır[2].

    Vedat Milor - Vikipedi

    kişisel web sitesi: Vedat Milor > Anasayfa



    safinaz ve p?naran bunu beğendiler.

    Latest 5 Biyografi





    Vedat Milor Yorumları