MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Biyografi ( Kim - Kimdir ) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/)
-   -   Fatih Çollak Kimdir - Hayatı (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/96304-fatih-collak-kimdir-hayati.html)

alptraum 05-30-2011 02:23

Fatih Çollak Kimdir - Hayatı
 

1954 Yılında Erzurum’da doğdu. Dokuz yaşında hafız oldu. Erzurum İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir dalında doktora yaptı. Televizyonlarda mukabelesi yayınlanan Fatih Çollak aynı fakültede (Marmara İlahiyat) ve Diyanet’in Haseki Külliyesi’nde Aşere Takrib Tayyibe dersleri veriyor.
Türkiye in önde gelen hafızlarından Çollak, yurtiçi ve yurtdışında Kur n-ı Kerim yarışmalarında görev alıyor. Kur n-ı Kerim okumaya altı yaşında, hafızlığa ise yedi yaşında başlayan Çollak, dokuz yaşında da hafız olmuş. Memleketi Erzurum an İstanbul gelince Reisü -Kurra Hendekli Hafız Abdurrahman Gürses Hocaefendi in talebesi olan Çollak, bugün, onun en önemli temsilcileri arasında sayılıyor. Gürses Hocaefendi, hayatının son yıllarında bizzat Çollak n evine giderek kendisine ders vermiş. Çollak da geçtiğimiz günlerde 1999 yılında vefat eden hocasının hayatını anlatan biyografik bir esere imza attı.

Misafir 04-27-2015 21:41

çok hafızlar kaybbedıyoruz ne olcak bu dunyanın halı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:36 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük