Tuğrul Akay (Tuğrul Akay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Tuğrul Akay (Tuğrul Akay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 04-02-2011 (15:12)   Son Mesaj: 04-02-2011 (15:12)    Cevap: 0    Gösterim: 1041  

    04-02-2011

    Tuğrul Akay (Tuğrul Akay Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilisim


    1971 Ankara doğumlu olan Tuğrul Akay iktisatçı bir baba ile kimya mühendisi bir annenin büyük oğlu. Annesi ve babası Sümerbank fabrikalarında deri ve tekstil bölümlerinde çalıştığı için Akay’ın 13 -14 yaşına kadar çocukluğu hep fabrikalarda geçti.. Ortaokulu önce Bakırköy İncirlik'de Çavuşoğlu Koleji'nde sonra da Moda Lisesi'nde okudu.
    '
    Tuğrul Akay, üniversiteye başlamadan önce hep kendi işini kurmak istedi ama yine de sınava girip 6. tercihi olan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazandı. Üniversiteyi 5 yılda bir yıl gecikmeli olarak bitirdi. Bir arkadaşıyla İşletme Kulübü'nü kurdu. Üniversite bitince kendi imkânlarıyla hem çalışmak hem de MBA'de Pazarlama üzerine master yapmak için Amerika'ya gitti. Okulda arkadaşlarıyla birlikte Türk Talebe Birliği'ni kurdu. Orada 3 sene kaldı ve askere gitmek için 1996'da İstanbul'a döndü. Yaşar Holding'in bir firmasına Pazarlama Uzmanı olarak girdi. Burada kimyasal madde sattı. Orada 1 yıl çalıştıktan sonra Black & Decker Türkiye'ye girdi ama orada da fazla kalmadı.
    '
    Hep kendi işini kurmak istediği için 1999'da Betomak'ı kurdu. O günden beri kendi kurduğu bu firmada çalışmaya devam ediyor. Betomak'ta Romanya ve Irak'a ihracat yapıyor aynı zamanda tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteriyor. Kendisi firmada finans haricinde her şeyle uğraşıyor. Akay'ın geleceğe yönelik en büyük hayali bir üretim tesisi kurmak. Akay'a göre kendi işini yapanlar için bir sosyal sorumluluk projesinde çalışmak çok önemli. Bu yüzden bir derneğe girmek istemiş.
    '
    Kuruluş amacı topluma pozitif değerler katabilecek lider yetiştirmek olan JCI Derneği (Dünya Genç Girişimciler Federasyonu) dikkatini çekti ve gidip üye oldu. Yıllarca toplantılarına katılıp üyeliğini düzenli devam ettirdi önce 105 ülkeden 3500 delegenin katıldığı ve Antalya da düzenlenen 2007 JCI Dünya Kongresinin direktörlüğünü' ve daha sonra 2009’da JCI Türkiye Başkanı oldu. Başkanlığı süresince onlarca Sivil Toplum Kuruluşları ve Ticaret Odaları defalarca bir araya geldi , her zaman aktif vatandaşlık felsefesini savunan Akay’ın kendisi de İstanbul Ticaret Odası Komite Başkan Yardımcılığına seçildi. JCI’ın yıllık takviminin en önemli organizasyonu Dünya Kongresi, 16-21 Kasım 2009 tarihlerinde Tunus Hammamet’te gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından üyelerin katıldığı kongrede, JCI Türkiye 2009 Başkanı Tuğrul Akay, JCI Dünya Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Evli olan Akay'ın biri 13,5 diğeri 4' yaşında iki oğlu var.
    '






    Latest 5 Biyografi





    Tuğrul Akay (Tuğrul Akay Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları