Prof. Dr. Mevlüt Karakaya (Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Mevlüt Karakaya (Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 12-28-2010 (00:53)   Son Mesaj: 12-28-2010 (00:53)    Cevap: 0    Gösterim: 4069  

    12-28-2010

    Prof. Dr. Mevlüt Karakaya (Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Egitim


    1963 yılında Bala Çavuşlu Köyünde doğdu. 1981 yılında Ankara Ticaret Lisesi Bankacılık Bölümünden, 1985 yılında da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında Doçent, 2001 yılında da Profesör oldu. Değişik tarihlerde ABD Indiana, Purdue ve Michagine State Üniversitelerinde akademik çalışmalarda bulundu.

    1999-2003 yılları arasında Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2001 yılında, “Yılın Kamu Yöneticisi’’, 2002 yılında, ‘’Yılın Bürokratı’’ ödüllerine layık görüldü. Ayrıca, 2002 yılında, bir Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Hazine Müsteşarlığı tarafından en başarılı KİT yöneticisi olarak ödüle layık görüldü.

    Dünya Bankası Projelerinde yurt dışında Finans Yöneticisi olarak çalıştı. Çeşitli Ülkelerde Dünya Bankası projelerinin Finansal Yönetim Sistemlerinin kurulmasında görev aldı ve danışmanlıklar yaptı.

    Gazi Üniversiteside, Senato Üyeliği, Dekan Yardımcılığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari ve akademik görevlerde bulundu.

    Gazi Üniversitesi’nin yanında Başkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında muhasebe finans konularında dersler vermektedir.

    Yeminli Mali Müşavirlik Belgesi’ne de sahip olan Karakaya, evli ve iki çocuk babasıdır.




    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Mevlüt Karakaya (Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları