Kerim Tekin (Kerim Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Kerim Tekin (Kerim Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 12-10-2010 (17:44)   Son Mesaj: 12-10-2010 (17:44)    Cevap: 0    Gösterim: 1254  

    12-10-2010

    Kerim Tekin (Kerim Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Magazin-Eglence


    'Kerim Tekin, 1975 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Ortaöğrenimi sırasında şan dersleri aldı ve gitar çalmayı öğrendi. Lise yıllarında profesyonel müzik hayatına atıldı ve onyedi yaşında gece kulüplerinde çalışmaya başladı.


    '1994 yılında S Müzik’le anlaşarak profesyonel bir ekiple ilk albümünün hazırlıklarına başladı. “Kara Gözlüm” adını taşıyan ilk albümü 1995 yılında müzik marketlerde yerini aldı. Prodüktörlüğünü Halis Bütünley’in yaptığı albümde on şarkı yer aldı. Müzikseverlerin Kerim Tekin’le tanışması ise söz ve müziği Kenan-Ozan Doğulu kardeşlere ait olan “Cici Baba”yla oldu. Albümde pop müzik piyasasının seçkin isimleri biraya geldi. Bir çok şarkı Ozan-Kenan Doğulu, Garo Mafyan ve Zeynep Talu Kurşuncu imzasını taşırken İlhan Şeşen, Yusuf Bütünley, Saro Secikyan ve Fabio Taşel’de söz ve müzikleriyle katıldı albüme. “Kara Gözlüm” gibi romantik şarkılarla dikkatleri çeken Kerim Tekin, hoş görünümü, sempatikliğiyle özellikle gençler tarafından kısa zamanda tanındı ve sevildi. “Kara Gözlüm” le birlikte sahne çalışmaları hızlanan Kerim Tekin, “Haykırsam Dünyaya” adını verdiği ikinci albümünü 1997 yılında çıkardı.



    Türk Pop Müziği, henüz yirmiüç yaşında ki pırıl pırıl, genç bir neferini 28 Haziran 1998 tarihinde trafik kazasında yitirdi.
    Filmografi
    Yaz Aşkım




    Latest 5 Biyografi





    Kerim Tekin (Kerim Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları