Hüseyin Karabulut (Hüseyin Karabulut Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Hüseyin Karabulut (Hüseyin Karabulut Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 11-23-2010 (21:01)   Son Mesaj: 11-23-2010 (21:01)    Cevap: 0    Gösterim: 1294  

    11-23-2010

    Hüseyin Karabulut (Hüseyin Karabulut Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Hüseyin Karabulut 1963 yılında Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde doğdu. 1968'de babasının işi nedeniyle İzmir'e yerleştiler. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. Bu dönemde müzikle iç içeydi.

    Profesyonel olarak ilk eşlik ettiği sanatçılar 1978 yılında Ahmet Özhan, Gönül Yazar ve Adnan Şenses oldu. Aynı zamanda çeşitli stüdyo çalışmalarında da bulunuyordu. Dinlemekten zevk aldığı İzmir radyosundaki üstadlarla birlikte aynı sahneyi paylaştı.

    1994 yılında İbrahim Tatlıses orkestrasına eşlik etmesi için teklif geldi. Bu vesileyle İstanbul'a taşındı. Daha sonra İngiltere'den aldığı bir teklifle İngiltere'ye yerleşti.

    2001 yılında yeniden İstanbul'a gelen Hüseyin Karabulut, müziği evrensel düşünen aranjör, yönetmen Ahmet Özden ile tanıştı. İlk Popstar yarışmalarında Ahmet Özden orkestrasına eşlik etti.

    Daha sonra Ajda Pekkan, Nazan Öncel, Muazzez Abacı, Nil Karaibrahimgil, Sibel Can, Petek Dinçöz, Gülden Gökşen, Duman, Sefarat, Demir Demirkan, Yıldız Tilbe, Niran Ünsal gibi birçok ünlü isimle çalışmaları devam etti.

    Hüseyin Karabulut müzik yaşamını Ahmet Özden şefliğindeki orkestrada Nükhet Duru ile sürdürüyor.




    Latest 5 Biyografi





    Hüseyin Karabulut (Hüseyin Karabulut Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları