Dr. Haluk Kul (Dr. Haluk Kul Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Haluk Kul (Dr. Haluk Kul Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 11-16-2010 (02:04)   Son Mesaj: 11-16-2010 (02:04)    Cevap: 0    Gösterim: 1178  

    11-16-2010

    Dr. Haluk Kul (Dr. Haluk Kul Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    Dr. Haluk KUL, 1965’te İstanbul’da doğdu. Lisans öğrenimini İTÜ’de Uçak Mühendisliği bölümünde 1986 yılında tamamladı. 1988 yılında tamamladığı yüksek lisans çalışmasında Uçak-Uzay Mühendisliği programında zamana bağımlı viskoz akışlar için hesaplamalı yöntemleri uyguladı. 1989-90 akademik yılında Belçika’da bulunan “von KARMAN Akışkanlar Mekaniği enstitüsünde turbo makineler içindeki akış optimizasyonu çalışmalarını tamamladı. Uzay Mühendisliği programında “Isı Geçişi için malzeme, yük ve şekil optimizasyonu” konulu doktora çalışmasını 1995 yılında bitiren Haluk KUL, askerlik hizmetini Hava Harp Okulu Öğretim Başkanlığı Havacılık Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak gerçekleştirdi.


    Askerlik hizmetinin ardından Ankara’da bulunan HAVELSAN Hava Elektroniği şirketinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki uçuş simülatörlerine yönelik yazılım ve donanım araştırma geliştirme çalışmalarının yürütüleceği “Simülasyon Teknik Destek Merkezi” kurucu müdürlüğü görevini üstlenen Haluk KUL, görev bitiminde MNG Kargo Havayolları kuruluşu evresinde Mühendislik Müdürlüğü ve Teknik Kalite Müdürlüğü görevini üstlendi.


    1999’dan beri TC Beykent Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışan Haluk KUL Matematik Bilgisayar Bölüm Başkan yardımcılığı görevinin ardından Strateji ve Kalite Geliştirme koordinatörü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. “Bilişim Sistemlerinin Temelleri ve Uygulamaları” başlıklı bir kitabı ve çok sayıda yayımlanmış bildiri ve makalesi olan Haluk KUL evli ve bir çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Dr. Haluk Kul (Dr. Haluk Kul Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları