Burcu Güneş (Burcu Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Burcu Güneş (Burcu Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: KaJmErAnNn   İlk Mesaj: 10-19-2010 (00:00)   Son Mesaj: 10-19-2010 (00:00)    Cevap: 0    Gösterim: 1093  

    10-19-2010

    Burcu Güneş (Burcu Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    12 Ağustos 1975 yılında İzmir’de doğdu. Ailenin tek çocuğu olarak müzikle iç içe büyüdü. Şirinyer'de geçen çocukluk yılları ailesindeki ayrılıklar ve mücadelelerle geçti. Babasının müzikle dolu dünyasında küçük bir çocukken bile her an evde ve babasının çalıştığı yerlerde olan müzik provalarında pek çok şeye iştirak ederek, ilk bestesini 12 yaşında yaptığında gelecekte müziği seçeceğini göstermeye başlamıştı bile.


    Bir süre sonra babası ile kurdukları Dio, Trio ve orkestralarla, büyük otellerde ve tatil köylerinde jazz ve pop müzik şarkıları söyledi. 18 yaşına geldiğinde' İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Müfit Bayraşa'dan şan, artikülasyon ve solfej dersleri alarak kendini geliştirmeye devam etti. İzmir'in tanınmış Jazz klüplerinde ve bazı büyük otellerinde, yaz ayları Bodrum'da şarkı söylerken bir yandan Müfit Bayraşa ile çeşitli festivallere ve müzik yarışmalarına katıldı ve birçok ödül aldı.


    Kendi söz ve bestelerini' dünyaca ünlü klasik piyanistimiz Burçin Büke'ye dinletti. Birlikte stüdyoya girerek her ikisine ait şarkılar oluşturup kayıtlarını hazırladılar.Bu kayıtlar İstanbul 'a Raks Universal' plak şirketine gönderildi. Bir hafta sonra bu şirketten' gelen teklifle acil olarak İstanbul'a ilk albümünü hazırlaması için çağırıldı. 1998 yılında' ilk albümü "Aşk Yarası"nı piyasaya süren Burcu, bu albümde ayrıca Gloria Gayner'ın söylediği "First be a Woman" isimli şarkıyı Zeynep Talu'nun yazdığı Türkçe sözlerle yorumladı. 1998 yılının en iyi çıkış yapan bayan pop şarkıcısı oldu. TAÇSAV'dan "Türk gençlerine örnek yaşam tarzı nedeni ile 2001 Yılı " İdeal Türk Genç Kızı " seçildi.


    Şirketi ile anlaşmazlıklar yaşamaya başlayan ve' T.M.S.F ihalesine kadar süren bir mücadele dönemi geçiren sanatçı, sözleşmesini ve sanatsal faaliyetlerinin haklarını kendisi satın alarak bir ilke ve özgürlük zaferine imza attı.


    Albümleri


    1998' Aşk Yarası
    2001' Tılsım'
    2004' Ay Şahit
    2006' Ben Ateş Ben Su
    2008' On The Club
    2009' Sihirbaz
    2010' Tamamdır




    Latest 5 Biyografi





    Burcu Güneş (Burcu Güneş Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları