MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Biyografi ( Kim - Kimdir ) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/)
-   -   Atilla Sertel (Atilla Sertel Kimdir? - Hakkında - Hayatı) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/35887-atilla-sertel-atilla-sertel-kimdir-hakkinda-hayati.html)

biyografist 10-12-2010 00:01

Atilla Sertel (Atilla Sertel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)
 


Atilla Sertel 23 Temmuz 1956 tarihinde Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu'ndan mezun olan Sertel, okul yıllarından Milliyet Gazetesi'nde başladığı meslek yaşamını sırasıyla Güneş, Yeni Asır, Hürriyet gazetelerinde serbest muhabir ve haber müdürü olarak görevini sürdürdü.
1989 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkilar Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla Sertel, 1991 yılında SHP'den İzmir 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı oldu. Barajın yüzde 25, SHP'nin oy oranının yüzde 23.8 olmasından dolayı parlamentoya gidemeyen Atilla Sertel, 1991 seçimlerinden 14 bin 820 tercih oyu alarak 2'inci sıradan birinci sıraya yükselmişti.
Daha sonra gazetecilik mesleğine geri dönen Sertel, Ekonomi Gazetesi'nde haber Müdürü, Gazete Ege'de Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı.
Eşi Ziynet Sertel ile birlikte Ati Ajans Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kuran Sertel daha sonra matbaa kurdu. Yayıncılık ve tanıtım konularında hizmet veren Atilla Sertel, Türkiye genelinde yayınlanan Şehir ve Başkan Dergisi'ni 2000 Haziran'ında aylık olarak medya dünyasına kazandırdı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:55 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük