Adnan Saka (Adnan Saka Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Adnan Saka (Adnan Saka Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 10-03-2010 (04:59)   Son Mesaj: 10-03-2010 (04:59)    Cevap: 0    Gösterim: 1004  

    10-03-2010

    Adnan Saka (Adnan Saka Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Toplum

    Adnan Saka (Adnan Saka Kimdir? - Hakkında - Hayatı)


    Adnan Saka, 9 Nisan 1943 Aliağa doğumludur.' İlkokul öğrenimini Aliağa Atatürk İlkokulunda yaptıktan sonra Ortaokul ve Lise öğrenimini şimdiki adı Bornova Anadolu Lisesi olan İzmir Maarif Koleji'nde tamamladı. Bir yıl süre ile' İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde öğrenim gördü.


    Özel ilgisi nedeniyle turizm konusunda eğitim almak üzere Almanya'ya gitti. Eğitim, Staj ve çalışmayla geçen 10 yıldan sonra Almanya'dan Aliağa'ya döndü. 1974 yılında evlendi.


    Aliağa'da başladığı iş yaşantısı boyunca çeşitli sosyal ve ekonomik amaçlı kurum, kuruluş ve derneklerin yönetimlerinde bulundu. 6 yıl süre ile Aliağa Spor başkanlığı da yapan Adnan Saka, 1991 yılından bu yana kurucuları arasında yer aldığı Aliağa' Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.


    Adnan Saka, 2005 yılında yapılan TOBB genel Kurulunda, Ticaret Odaları Konsey üyeliğine seçilmiştir.


    Adnan Saka, Kuruluş sürecinde Müteşebbis Heyetinde yer aldığı, halen 400 fabrikanın kurulma çalışmaları devam eden Türkiye'nin en büyük OSB'si olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini sürdürmektedir.


    Çeşitli sivil toplum örgütlerinde kurucu, üye ve yönetici' olarak görev almaktadır.


    Görev aldığı bazı sivil toplum örgütleri şunlardır;
    Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliği, Aliağa Spor Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk- Alman İşadamları Derneği (TAİAD) Üyeliği,' Aliağa Hastane Yaptırma Derneği Kuruculuk ve yöneticiliği, Bornova Anadolu Lisesi Vakfı (BALEV) üyeliği, Aliağa Emniyet Teşkilatı Yardım derneği yönetim Kurulu üyeliği, ALOSBİ Müteşebbis heyet ve Yönetim kurulu üyeliği, Aliağalılar Birliği Holding A.Ş kurucu üyeliği ve yönetim kurulu başkanlığı, TED Aliağa Koleji Vakfı yönetim kurulu üyeliği, Aliağa Belediyespor Yönetim Kurulu üyeliği, S.S Aliağa Toplumsal Üretim mesleki eğitim ve küçük Sanat Kooperatifi başkan yardımcılığı
    İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Adnan Saka, Evlidir ve Gözde, Şükrü adlarında iki çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Adnan Saka (Adnan Saka Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları