Şerif Arzık (Şerif Arzık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Şerif Arzık (Şerif Arzık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 01-12-2017 (04:43)   Son Mesaj: 01-12-2017 (04:43)    Cevap: 0    Gösterim: 696  

    01-12-2017

    Şerif Arzık (Şerif Arzık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    1904 yılında doğdu. Mesleğe 1924’te Fransızca yayımlanan Journal d’Orient’te yazar olarak başladı. İkdam ve Zafer’de çalıştı. Anadolu Ajansı’nın Budapeşte ve Atina temsilcisi oldu.

    Anadolu Ajansı Genel Müdürü iken Başbakan Adnan Menderes’in Kıbrıs görüşmeleri için 17 Şubat 1959 tarihinde Londra’ya yaptığı ziyaret sırasında uçağın Paris yakınlarında düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

    Gazeteci yazar Nimet Arzık ile evli olan Arzık çiftinin bir kızı ve bir oğlu (Ahmet Arzık) vardı. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün kızı Ayşe Korutürk ile evlenen Ahmet Arzık'ın Şerif adında bir oğlu vardır.

    Şerif Arzık'tan boşalan Anadolu Ajansı Umum Müdürlüğüne eski İstanbul mebuslarından Firuzan Tekil tayin edildi.

    "Başbakan'a olan yakınlığı ve ölçüsüz tarafgirliğiyle 'Menderes'in dili' olarak anılıyordu"

    Türkiye'nin eski Başbakanlarından Adnan Menderes ve beraberindeki heyet, 17 Şubat 1959 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak Kıbrıs görüşmelerine katılmak için Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yola çıktı. Viscount tipi dört motorlu "Sev" isimli uçak, yoğun sisin etkili olduğu Gatwick havaalanına yaklaşık 5 kilometre kala Surrey bölgesindeki Newdigate köyü yakınlarında ormanlık bir alana düştü. Ağaçlara çarpan uçağın iki kanadı koptu ve ters döndü. Uçakta bulunan 8 mürettebattan 5'i, 16 yolcudan ise 9'u hayatını kaybetti.

    Başbakan Adnan Menderes kazadan hafif yaralanarak sağ kurtuldu ancak aralarında dönemin Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şerif Arzık, Basın-Yayın ve Turizm Bakanı Server Somuncuoğlu ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Muzaffer Ersü'nün de bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Feci kaza, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere gündeminin de ilk sırasına oturdu.




    Latest 5 Biyografi





    Şerif Arzık (Şerif Arzık Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları