Şadan Kalkavan (Şadan Kalkavan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Şadan Kalkavan (Şadan Kalkavan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 01-12-2017 (04:51)   Son Mesaj: 01-12-2017 (04:51)    Cevap: 0    Gösterim: 888  

    01-12-2017

    Şadan Kalkavan (Şadan Kalkavan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Spor


    Şadan Kalkavan, 1939 yılında Rize’de doğdu. 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe Spor Kulübü’nde yöneticilik yapan Şadan Kalkavan, Özellikle o sezon Trabzonspor ile girilen heyecanlı şampiyonluk yarışında o dönem gündemin en önemli isimleri arasında yer alıyordu. Şadan Kalkavan Fenerbahçe futbol şube sorumlusu olarak görev aldığı sezonda Fenerbahçe şampiyonluğu elde etmişti.

    Yakın zamanda Fenerbahçe Başkan adayı olarak tekrar spor gündeminin çok konuşulan hamlesine imza atan Şadan Kalkavan, 2009 başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım ile başkanlık yarışına girmişti. Kasım 2013 seçimlerinde ise Mehmet Ali Aydınlar’a olan desteğini dile getirmişti.

    Ali Şen yönetiminden ayrıldı.
    Şampiyonluğun ardından başkan Ali Şen’in, başarıda büyük payı olan Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’ı takımdan göndermesiyle görevinden istifa etti.Şadan Kalkavan, Aziz Yıldırımın kazandığı 2009 seçiminde ona karşı başkan adayıda olmuş ancak kazanamamıştır.

    Selim Soydan ile değişmez ikili…
    Fenerbahçe’nin bir diğer başarılı yöneticisi ve eski futbolcusu Selim Soydan ile birlikte değişmez bir ikili oldu. Futbol şubesini birlikte yönetti. Hatta Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde Soydan’la beraber Fatih Terim’e Fenerbahçe teknik direktörlüğü teklifini iletti.

    Şadan Kalkavan 11 Mart 2015′te kaldırıldığı hastanede baypas ameliyatı sonrası oluşan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi Karacaahmet Mezarlığına defnedilmiştir.TFF, TBF ve Galatasaray Kulübü vefat eden Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticisi için başsağlığı mesajı yayımladı.




    Latest 5 Biyografi





    Şadan Kalkavan (Şadan Kalkavan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları