Seyit Ahmet Işkın (Seyit Ahmet Işkın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Seyit Ahmet Işkın (Seyit Ahmet Işkın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 01-12-2017 (05:45)   Son Mesaj: 01-12-2017 (05:45)    Cevap: 0    Gösterim: 1747  

    01-12-2017

    Seyit Ahmet Işkın (Seyit Ahmet Işkın Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Seyit Ahmet Işkın 1973 yılında Sivas’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Bölümünde yüksek lisans programını tamamladı. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Doktora Programına devam etmektedir.

    1996-1999 yılları arasında bir sivil toplum kuruluşunda Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı.1999-2007 yılları arasında Bankacılık, Finansal Kiralama ve Sermaye Piyasaları alanında faaliyette bulunan çeşitli kurumların teftiş ve denetim birimlerinde görev yaptı.

    2008-2013 yılları arasında İstanbul Altın Borsası’nda sırasıyla Teftiş Kurulu Başkanı ve Borsa Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul Altın Borsası’nı temsilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Piyasalar ve Enstrümanlar Komitesi Üyeliği ve Onuncu Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu (Finansal Hizmetler) Üyeliği görevlerinde bulundu.

    Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliği yapan, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı Başkan Yardımcısı ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü üyesi olan Işkın’ın Bankacılık alanında yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmakta olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

    Işkın, Borsa İstanbul A.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılarak Eylül 2014 tarihinde Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Özel Kalem Müdürü olarak göreve başladı.




    Latest 5 Biyografi





    Seyit Ahmet Işkın (Seyit Ahmet Işkın Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları