Osman Akyol (Osman Akyol Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Osman Akyol (Osman Akyol Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 01-12-2017 (05:30)   Son Mesaj: 01-12-2017 (05:30)    Cevap: 0    Gösterim: 711  

    01-12-2017

    Osman Akyol (Osman Akyol Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilisim


    31 Ekim 1972’de Adana’da doğdu. Kozan Ellinci Yıl Lisesi orta kısmını (1988), Adana Baraj Lisesi’ni (1991) ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nü (1996) bitirdi.

    Öğrencilik yaşamı boyunca yazları yoksul ailesine yük olmamak için; başta ayakkabı boyacılığı olmak üzere, inşaat işçiliği, garsonluk gibi pek çok işte çalıştı.

    Öğretmenliğe 1997’de Ağrı Taşlıçay Yardımcılar Köyü İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak başlayan Osman Akyol, daha sonra dilekçe verip kendi branşına geçti. Ağrı Naci Gökçe Lisesi, Bağcılar Orhangazi Lisesi, Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi ve Eminönü Cibali Lisesi’nde çalıştı. Halen Fatih Davutpaşa Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak mesleğini sürdürüyor.

    Askerliğini Çankırı Dokuzuncu Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda yedek subay olarak yapan Osman Akyol; evli ve bir çocuk babası olup öğretmenlik mesleği yanında yazarlık ve figüranlık da yapmaktadır.

    Yordam, Şehrengiz, Ekin Sanat, Yaz Kalemim, Sanat Cephesi, Aşkın e-Hali, Öykü Teknesi, Çağdaş Yaşam, Afrodisyas Sanat, Berfin Bahar, Fayrap, Lacivert, Yaba, Edep ve Deliler Teknesi gibi edebiyat dergilerinde; hikaye, film eleştirisi, makale ve denemeleri yayınlandı. Yazılarından bazıları İTÜ Sözlük, Uludağ Sözlük, SanatLog, BoardTurk, Türkçe Bilgi, insanokur.org, Mir Haber, Demokrat Haber, on5yirmi5.com, Oda TV, iştirakî gibi internet sitelerinde de yayınlandı. Yazar olarak şu ana kadar ikisi öykü, biri deneme olmak üzere üç kitaba imza attı.

    Daha çok durum öyküleri yazan Akyol, konularını soyut konulardan çok gerçek hayattan seçtiği öykülerinde; insanların gündelik dertlerini, sınıfsal çelişkileri toplumcu gerçekçi bir bakış açısıyla kaleme aldı.

    Kitapları:
    1. Sorumlu Müdür (Öykü), Ekin Sanat Yayınları, Ankara 2012
    2. İlahi Adalet Komünizm (Deneme/Araştırma), Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, Ankara 2012
    3. Yükselen Yeni Devrim Dalgası (Öykü), Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, Ankara 2012




    Latest 5 Biyografi





    Osman Akyol (Osman Akyol Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları