Nigar Uluerer (Nigar Uluerer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Nigar Uluerer (Nigar Uluerer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 01-12-2017 (05:35)   Son Mesaj: 01-12-2017 (05:35)    Cevap: 0    Gösterim: 770  

    01-12-2017

    Nigar Uluerer (Nigar Uluerer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    10 Şubat 1926 tarihinde Bursa doğumlu sanatçı, 26 yıl önce Bodrum'a yerleşti. Ünlü sanatçı sanatseverleri, 'Alişimin Kaşları Kara', 'Ben Gamlı Hazan', 'Aşkımızın Sonu Yok', 'Bir İnat Yüzünden', 'Böyle Aşktan Hayır Gelmez', 'Fincanı Taştan Oyarlar', 'A Fadimem' ve 'Acı Feryat' adlı sanat müziği eserleri ile hayran bıraktı.

    Sinemada da boy gösteren Uluerer, 'Gümüş Gerdanlık', 'Taş Plaktan Bugüne', 'Cilalı İbo Yıldızlar Arasında', 'Üç Garipler' isimli filmlerde rol aldı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan, yaşamını sokak hayvanlarına adayan, villasındaki 15 kedi ve 10 köpek ile yaşayan Uluerer, geçen 10 Mart 2012 günü, saz heyeti ile şarkı söyledi. Çeyrek asır sonra bir kez daha sanatını icra eden Uluerer, dinleyicileri büyüledi.

    2009 yılında beyin kanaması geçiren Uluerer, bir süre özel bir hastanede tedavi görmüş ve taburçu edilmişti.

    MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan Türk Sanat Müziği'nin efsane sanatçılarından Nigar Uluerer (87), 10 Şubat 2012 günü (doğum gününde), solunum yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Sanatçının hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

    Bodrum'a bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi'ne 26 yıl önce yerleşen, yaşamını ilçedeki sokak hayvanlarına adayan Türk Sanat Müziği'nin efsane ismi Nigar Uluerer, dün öğlende villasında aniden fenalaştı. Doğum günü olan 10 Şubat Pazar günü ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uluerer, solunum yetmezliği şikayeti sonucu tedaviye alındı. Akciğerlerindeki damarlarının tıkalı olduğu ve solunum yetmezliği çektiği tespit edilen ünlü sanatçının saat 23.30'da durumunun ağırlaşması üzerine İzmir'deki Şifa Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Yanından bir an olsun ayrılmayan gelini Ayşe Uluerer, "Durumu gerçekten ağır, İzmir'de daha iyi tedavi edilebileceğine karar verildi. Çok üzüntülüyüm, inşallah en kısa zamanda iyileşir" dedi. Dr. Karamustafaoğlu yaptığı açıklamada, "Sanatçımızın durumu ağırdı, solunum yetmezliği çekiyordu. Hayati tehlikesi olduğu ve yoğun bakım ünitemizde yer bulunmadığı için ambulans ile İzmir'e sevkini uygun gördük" dedi.




    Latest 5 Biyografi





    Nigar Uluerer (Nigar Uluerer Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları