Muhammed Ebu Mahir Ganim (Muhammed Ebu Mahir Ganim Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Muhammed Ebu Mahir Ganim (Muhammed Ebu Mahir Ganim Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 01-12-2017 (05:24)   Son Mesaj: 01-12-2017 (05:24)    Cevap: 0    Gösterim: 715  

    01-12-2017

    Muhammed Ebu Mahir Ganim (Muhammed Ebu Mahir Ganim Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1937’de Kudüs’te dünyaya gelen Muhammed Ebu Mahir Ganim, 1948’de İsrail devletinin kurulmasının ardından ailesi ile birlikte sürgün edilmiştir. El Fetih saflarında siyasete başlayan Ganim, halen örgütün Merkez Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır.

    Ganim, Filistin halkının haklarını savunma ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için yola çıkanların öncülerindendir. 1957’de El Fetih’in kurucu üyeleri arasında yer alan Ganim, El Fetih safları içerisinde askeri kanatta komutan olarak görev almış ve Filistin Kurtuluş Örgütü’nün kuruluşuna öncülük etmiş isimlerdendir. Ganim, Yasir Arafat’a oldukça yakın isimlerden birisi olmuştur. Bununla birlikte 1993 Oslo Barış Görüşmelerine karşı çıkmış, Filistin ve İsrail tarafları arasındaki ilk kez doğrudan gerçekleşen bu müzakerelere muhalefet etmiştir. Ganim, tüm Filistin topraklarının İsrail işgalinden kurtarılmasını savunmuş ve uzun yıllar da Tunus’ta sürgünde kalmıştır.

    Ebu Mahir Ganim, Batı Şeria’ya 29 Temmuz 2009’da dönmüş ve El Fetih’in Beytüllahim’deki Genel Kongre’sine katılmıştır. Ganim, bu kongrede iç bölünmelerle boğuşan ve Hamas ile rekabete kilitlenmiş El Fetih’in toparlanmasında önemli bir destek olarak öne çıkmıştır.

    El Fetih içerisindeki bölünmeler özelikle FKÖ’nün Tunus’ta yaşayan siyasi büro başkanı Faruk Kaddumi’nin Abbas’ı Arafat’ın ölümüne karışmakla suçlamasından kaynaklanmıştır. Bu nedenle de Ganim’in Batı Şeria’ya dönüşü El Fetih lideri Mahmud Abbas’a destek olarak okunmuştur. Beytüllahim Kongresinde El Fetih’in 21 kişilik Merkez Yönetim Kurulu ile 123 üyeli konseyi seçilmiştir.

    Ganim, bu kongrede 1368 oy alarak seçilen listenin en başında yerini almıştır. Ganim’in önemi özellikle son yıllarda artmıştır. Zira yaklaşan Filistin Özerk Yönetimi Başkanlık seçimleri için Ganim’in adı Muhammed Dahlan, Nasır el Kudve ve hapisteki Mervan Barguti gibi öne çıkan isimler arasında yer almaktadır. Şu anda Abbas’ın yardımcısı konumunda bulunan Ganim’in böylesine önemli bir görevin doğal adayı olduğu düşünülmekte, ancak kendisinin böyle bir adaylıkta bulunup bulunmayacağı
    bilinmemektedir.




    Latest 5 Biyografi





    Muhammed Ebu Mahir Ganim (Muhammed Ebu Mahir Ganim Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları