Jülide Özçelik (Jülide Özçelik Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Jülide Özçelik (Jülide Özçelik Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 01-12-2017 (04:55)   Son Mesaj: 01-12-2017 (04:55)    Cevap: 0    Gösterim: 911  

    01-12-2017

    Jülide Özçelik (Jülide Özçelik Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1975 yılında İstanbul'da doğan Jülide Özçelik, müzik eğitimine "Müjdat Gezen Sanat Merkezi"nin Hafif Batı Müziği Bölümü'nde başladı. Bu bölümden; Selmi Andak, Melih Kibar, Hakan Şensoy gibi değerli eğitmenlerden aldığı derslerle 1998 yılında mezun oldu. Aynı yıl "İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü"ne tam burslu olarak girdi. Bu bölümde Nükhet Ruacan, Randy Esen ve Yıldız İbrahimova’dan vokal teknikleri; Can Kozlu, İmer Demirer, Raci Pişmişoğlu, Ayşe Özbekligil, Selen Gülün, Donovan Mixon, Ricky Ford ve Timur Selçuk gibi değerli akademisyenlerden de ensemble, solfej, armoni ve Klasik Türk Müziği gibi dersler alarak Caz Vokal Performans Bölümü’nden mezun oldu.

    Bize ait ama evrensel standartlarda ve Türkçe sözlü bir caz albümü yapma fikriyle yola çıkan şarkıcı, kendi bestelerini ve sevdiği türküleri değerli ve yetenekli genç caz müzisyeni arkadaşlarıyla birlikte yorumlayarak 2008 yılı başında Jazz İstanbul Volume-1 adı altında albüm çıkardı. Bu albümün başarısının ardından bir süredir üzerinde çalıştığı Jazz İstanbul Volume-2 albümü 2011'in Aralık ayında müzikseverlerle buluştu.




    Latest 5 Biyografi





    Jülide Özçelik (Jülide Özçelik Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları