Hacı Duran Gökkaya (Hacı Duran Gökkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Hacı Duran Gökkaya (Hacı Duran Gökkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 01-12-2017 (03:46)   Son Mesaj: 01-12-2017 (03:46)    Cevap: 0    Gösterim: 713  

    01-12-2017

    Hacı Duran Gökkaya (Hacı Duran Gökkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1955 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Büyükkızılcık beldesinde doğdu. 1967’de Büyükkızılcık İlkokulu’ndan, 1972’de Afşin Ortaokulu’ndan, 1975’de Kahramanmaraş Ticaret Lisesi ve Kahramanmaraş Lisesi’nden mezun oldu, 1980’ de A.İ.T.İ.A’de lisans, 1992’de Gazi Üniversitesinde Kamu Yönetimi lisans üstü, 2006’ da Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinde iktisat doktorasını tamamladı.

    1975 yılında Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde memuriyet görevine başladı. Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına geçti, burada Fiyat Kalite ve Standartlar Genel Müdürlüğünde memur ve şeflik, Teşvik Uygulama ve Yönlendirme Genel Müdürlüğünde şube müdürlüğü yaptı.1983 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açtığı Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı sınavına girerek müfettiş yardımcısı oldu, üç yıllık müfettiş muavinliğinden sonra yapılan yeterlilik sınavında müfettiş, Bakanlıkların birleşmesi sonucunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi oldu, daha sonra da Başmüfettişliğe atandı. Başmüfettişlik uhdesinde kalmak kaydıyla Bakan Danışmanlığı, Küçük Sanayi Siteleri ve Organize Sanayi Bölgeleri İzleme Birimi Koordinatörlüğü ve benzer görevlerde bulundu. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Başkanlığı (KOSGEB)’in kuruluş çalışmalarına katıldı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığını ilgilendiren mevzuatın derlenmesinde görev aldı, birçok proje ve eğitim çalışmalarına katıldı.

    1997 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı, daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma Geliştirme Genel Müdür Yardımcılığına, müteakibinde tekrardan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. 12.05.2003 tarihinde Türkiye Elektrik ve Ticaret Taahhüt A.Ş’ye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı ve halen bu göreve devam etmektedir.

    Elektrik enerjisi sektörüyle ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantı, seminer ve kongrelere konuşmacı olarak katıldı. Elektrik enerjisi işbirliğinin geliştirilmesi ve ticareti ile ilgili bir çok ülkeyle anlaşma yaptı.

    Türk Kamu İşletmeleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Derneği Denetim Kurulu Başkanıdır. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesidir.

    Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, Pan-Tohum Islah ve Üretme A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği, Şeker Sigorta A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Şeker Sanayi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

    Aynı zamanda, Serbest Muhasebeci, Muhasebeci Mali Müşavirdir. 2000-2002 yılları arası Ankara Serbest Muhasebeci , Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı.

    Gençliğinde aktif güreş yaptı. Halen doğa ve güreş sporuyla uğraşmakta olup, Güreş Antrenörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Türk Güreş Vakfı Onur Üyeliği ve Şeker Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Çim-Hokey Danışma Kurulu Üyeliği yaptı.

    Bir çok sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde olup, Kahramanmaraş Eğitim Vakfı, Uluslararası Yöneticiler Derneği, İnsani Değerler Derneği ve Uluslararası Yöneticiler Derneği Kuruculuğu, Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği Kuruculuğu, Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Göksunlular Derneği Kuruculuğu ve Genel Sekreterliği, Milli Güvenlik Akademisi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Afşin Derneği, Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Derneği, Demokraside Birlik Vakfı, Denetim Elemanları Derneği, Türk Kooperatifçilik Kurumu Derneği, Gazi Üniversitesi Mezunları Derneği Üyesidir.

    Yayınlanmış bir çok makalelerinin yanı sıra ‘İdari Denetim, Teftiş Kurullarının Yeri ve Müfettişlik’, ‘Geçit İktisadında Özelleştirme Problemleri (Azerbaycan’da)’, ‘Özelleştirmeye Bir Bakış’ adlı üç bilimsel çalışması bulunmaktadır.

    Az derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli, 4 çocuk babasıdır.

    Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya 05 Şubat 2013 günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

    Ankara’da bir otelde spor yaparken fenalaşan Gökkaya hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Gökkaya kurtarılamadı.




    Latest 5 Biyografi





    Hacı Duran Gökkaya (Hacı Duran Gökkaya Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları