Prof. Dr. Gülay Hergenç (Prof. Dr. Gülay Hergenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Gülay Hergenç (Prof. Dr. Gülay Hergenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 01-12-2017 (03:32)   Son Mesaj: 01-12-2017 (03:32)    Cevap: 0    Gösterim: 796  

    01-12-2017

    Prof. Dr. Gülay Hergenç (Prof. Dr. Gülay Hergenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    23 Temmuz 1951 tarihinde Manisa / Akhisar'da doğdu. İlkokulu Kadıköy Moda İlkokulu'nda, Liseyi Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nde okudu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliğinde tamamladı.

    Marmara Tıp Fakültesi Biyokimya Doktora, Marmara Tıp Fak. Klinik Biyokimya İhtisası, Marmara Tıp Fak. Biyokimya Yüksek Lisans, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Müh. Lisans derecelerine sahiptir, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi mezunudur. Göethe Enstitüsü (Boppard Almanya), Marmara Üniversitesi Pedagoji Formasyon Sertifikası, Dünya Kalp Federasyonu Koroner Kalp Hastalıklarından Korunma ve Epidemioloji Yaz Okulu gibi çeşitli sertifikalara sahiptir.

    Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi, Hipokrat Tıbbi Tahlil Laboratuvarının kurulması ve şefliği, Kocaeli Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı, Yıldız TU Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ve MedikoSosyal Klinik Laboratuavarı yeniden yapılandırılması ve Sorumlusu-Rektör Danışmanı olarak görev yapmıştır.

    Münster Tıp Fakültesi Arterioskleroz Araştırma Laboratuvarında çalışmış, Türk halkı ile Alman halkının lipid profillerini ve ateroskleroz risk faktörlerini araştırmış ve karşılaştırmıştır, “Kocaeli Lipid Çalışması”nı gerçekleştirmiştir. 2000 Eylülünde Boston Tufts Üniversitesinde araştırma ve konuşma için davet edilmiştir.

    Marmara Tıp Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü (YL), Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik (YL), Boğaziçi Üniversitesi Biyoloji ve Genetik Böl (YL), Yeditepe Tıp Fakültesinde Biyokimya ve Kimya dersleri verdi. TEKHARF çalışmasında 10 yıl görev almış, 5 yıl süreyle TEKHARF’in tüm tahlillerini ve yürütücü yardımcılığı yapmıştır.

    Türk Biyokimya Derneği, İngiliz Biyokimya Derneği, Amerikan Klinik Biyokimya Derneği, Amerikan Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Derneği, Avrupa Ateroskleroz Derneği, Uluslararası Ateroskleroz Derneği, Aterokleroz Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Hematoloji Derneği, Tromboz, Hemoztaz ve Anjiyoloji Derneği, Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği, Serbest Radikaller ve Antioksidanlar Araştırma Derneği, Uluslararası Epidemiyoloji Derneği gibi derneklere çeşitli zamanlarda/ halen üyedir.

    TUBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Bursu (4 yıl), Amerikan Klinik Kimya Lipid Bölümü (1998) ve Avrupa Ateroskleroz Derneğinden (EAS) (1998) burs almıştır. Biyokimya ve birçok Kardiyoloji Kongresinde Başarılı Poster Ödülleri almıştır.

    1000’nin üzerinde atıf alan yerli ve yabancı bir çok makalesi bulunmaktadır, kitap ve kitap konusu yazarıdır.

    2012 yılında “Kan yağları, kolesterol, ateroskleroz ve risk faktörleri” isimli referans kitabı Nobel Tıp Kitapevi tarafından yayınlanmıştır.

    Halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde ders vermektedir.

    Bilimsel yayınları dışında “Yansımalar” isimli bir şiir kitabı 2011’de yayınlanmıştır.

    Evli ve bir çocuk annesidir.




    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Gülay Hergenç (Prof. Dr. Gülay Hergenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları