Engin Güvenç (Engin Güvenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Engin Güvenç (Engin Güvenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 01-12-2017 (04:12)   Son Mesaj: 01-12-2017 (04:12)    Cevap: 0    Gösterim: 965  

    01-12-2017

    Engin Güvenç (Engin Güvenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezundur. Bir yıl kendi alanı olan İşletme alanında İngiltere’de öğrenim görmüş takiben ulusal ve uluslararası şirketlerde geçen 17 yıllık kariyerinde agırlıklı proje satış ve pazarlama görevlerini yürütmüştür. Bu zaman diliminde iş geliştirme, proje yönetimi, müşteri yönetimi ve pazarlama konularında da çalışmalar yapmıştır.

    2002 yılında The SponsorX şirketini kurmuş, Türkiye’de sponsorluk anlayış ve uygulamaları alanında farklı bir anlayış ile hizmet sunulmasına öncülük etmiştir. Amaç, Türkiye’de pazarlamanın önemli bir bileşeninden olan ancak reklam ve halkla ilişkilerin gerisinde kalmış olan sponsorluk alanında gelişimin sağlanmasıdır. The SponsorX, 2007 yılında yabancı ortak katılımı ile yeniden yapılanmış Boreal Group Ltd. adı altında faaliyetlerini genişletmiştir.

    Danışmanlık verdiği sponsorluk alanında en önemli çalışmalarını Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinde gerçekleştiren Güvenç, özellikle kurumsal yapıların bu alandaki çalışmalarını daha başarılı gerçekleştirebilmeleri için araştırmalara başlamış, çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerine gönüllü danışmanlık vermiştir.

    Kurumsal Sosyal Sorumluluğun kurumsal yapı stratejilerine entegrasyonu ile bütünleşen ve iş dünyasının yeni iş yapma modelini yansıtan, Sürdürülebilir Kalkınma alanında uluslararası çalışmaları incelemiş ve FTSE500 şirketlerinin de içinde yer aldığı, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) ile ilişkileri başlatmıştır. Öğrenim ve gelişim amaçlı olarak başladığı çalışmalar kendisini sivil toplum yapıları içine taşımış ve Türkiye için gerekliliğine inandığı İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği – Türkiye’nin (SKD) kurulması için çalışmıştır. Halen Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyinin yerel ağı içinde yer alan SKD’nin kurucu kurumsal üyesi ve genel sekreteridir.




    Latest 5 Biyografi





    Engin Güvenç (Engin Güvenç Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları