Doç. Dr. Yusuf Tekin (Doç. Dr. Yusuf Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Doç. Dr. Yusuf Tekin (Doç. Dr. Yusuf Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 10-20-2012 (04:34)   Son Mesaj: 10-20-2012 (04:34)    Cevap: 0    Gösterim: 5404  

    10-20-2012

    Doç. Dr. Yusuf Tekin (Doç. Dr. Yusuf Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset




    1970 yılında Erzurum (Tortum) da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Lisans öğrenimini 1989-1994 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde aldı. Siyaset ve Sosyal Bilimler Alanında 1997 yılında yüksek lisans ve 2002 yılında doktorasını tamamladı. 2007 yılında Siyaset Bilimi alanında Doçent unvanı aldı. Mesleki kariyerine 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı.


    2002 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Aynı Fakültede 2007 yılına kadar Yardımcı Doçent olarak, 2007-2010 yılları arasında Doçent olarak çalıştı. Bu süre içinde Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Dekan Vekilliği, Üniversite Senato üyeliği, Fakülte ve Enstitü Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür yardımcılığı görevine atandı.





    Doç. Dr. Yusuf TEKİN üniversitelerde ve sivil toplum kuruluşlarında 19. Yüzyıl Osmanlı modernleşmesi, Türk siyasal hayatı, Türk demokrasi tarihi, seçim sistemleri, anayasalar, insan hakları alanında dersler ve konferanslar verdi. Bu konularda yayınlanmış kitapları, akademik dergilerde, gazetelerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlamayı hedefleyen bir düşünce kuruluşu olan Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde Başkan Yardımcılığı ve Demokratikleşme Programı Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Bu kapsamda İnsan Onuruna Dayanan Vesayetsiz Bir Türkiye İçin Yeni Bir Anayasa, Kürt Sorununun Çözümünde Aktörlere Öneriler gibi raporların hazırlanmasına katkı sağladı.


    Akademik hayatı boyunca çalıştığı üniversitelerde gençliğin sorunları ve gençlik politikaları üzerine seminerler verdi, danışmanlıklar yaptı ve akademik projeler yürüttü. Çok sayıda sivil toplum örgütü bünyesinde bu tür çalışmalara katıldı.





    Yusuf TEKİN evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.





    Latest 5 Biyografi





    Doç. Dr. Yusuf Tekin (Doç. Dr. Yusuf Tekin Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları