Oktay Tem (Oktay Tem Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Oktay Tem (Oktay Tem Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 10-14-2012 (05:59)   Son Mesaj: 10-14-2012 (05:59)    Cevap: 0    Gösterim: 1489  

    10-14-2012

    Oktay Tem (Oktay Tem Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    1942 yılında Ankara’da doğdu. Müziğe olan ilgisi ilkokulda mandolinle başladı. Daha sonra akordeon ve piyano ile devam etti. Bu yıllarda Ankara Atatürk Lisesi’ndeki müzik hocası Kompozitör Kemal İLERİCİ’den, Türk Mü-ziğinde Dil Örgüsü, Makamlar, Usüller ve Bestecilik Tekniği konularında uzun süre dersler aldı.


    1965 yılında, başladığı beste çalışmalarını değerlendirmek arzusuyla Ankara Gençlik Parkı Göl Gazinosu’nda başta Zeki MÜREN olmak üzere Nesrin SİPAHİ, Hamiyet YÜCESES, Neş’e CAN, Güneri TECER gibi değerli sanatçılara akordeon ve piyano ile eşlik etti. Bir yıl sonra Sevim Tuna’ nın teşvikiyle, sahnelere solist olarak çıkmaya başladı .Birkaç enstrüman çalabilme merakı onu, o yılların modası olan Piyanist Şantörlük alanına taşıdı.


    Ankara, İstanbul ve İzmir’in en güzel mekanlarında aranan bir sanatçı olarak, yıllarca, sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı.


    Sahne çalışmaları yaparken, yarım bıraktığı, Ankara Üni. Hukuk Fakültesini sene kaybetmeden bitirdi (1978). Sözleri kendisine ait bestelerini 1 Longplay ve 3 Single plakla yayınladı. Günaydın ve Yeni Asır gazetelerince yayınlanan 3 fotoromanda oynadı.


    TRT’ nin tek kanal olduğu yıllarda (1972) Gelin Yarışalım adlı çocuk Proğramının sunuculuğunu yaparken, gelen teklif üzerine, BİR BİLMECEM VAR ÇOCUKLAR ..ETİ. ETİ. reklam jingle’ ını besteleyip seslendirdi.


    Halen 70’ e yakın bestesinin 16 tanesi TRT Repertuarındadır. 35 bestesinin sözleri ise kendisine aittir. Halen şiir ve beste çalışmalarına devam etmekte olan san’atçının, Antoloji ve diğer şiir sitelerinde 73 tane şiiri yayınlanmaktadır. 2009 yılında Muğla/Akyaka TSM Koro şefi olarak yönettiği 5 konserle yöre halkının takdirini kazandı, aynı yıl Samsun 19 Mayıs Beste Yarışması ve (2010) Karaman Yunus Emre Şiirleri Beste Yarışmasında finale kalan besteleriyle 2 mansiyon aldı.


    Daha önce hiçbir şiir yarışmasına katılmamış olan, evli ve 3 çocuklu sanatçı 15 yıldır oturduğu Marmaris’ ten ayrılarak 1/Eylül 2011’de Kuşadasına yerleşti.






    Latest 5 Biyografi





    Oktay Tem (Oktay Tem Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları